protest

Aproape o sută de persoane au protestat în weekend la Constanța, nemulțumite de regulamentul de acces în zona Peninsulară.

Oamenii au solicitat administrației locale să modifice de urgență regulamentul. Ei spun că până și ambulanțele ajung acum greu la ei, iar afacerile din zona riscă falimentul. La protest a participat și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, care a stat de vorbă cu oamenii.

Cei care au afaceri în zonă care se plâng că numărul clienților a scăzut drastic de când a fost introdus noul regulament de acces în zona Peninsulară, iar aprovizionarea se face și ea defectuos. Localnicii spun și ei că regulamentul nu poate fi aplicat în condițiile în care în zona nu există parcări amenajate, firmele de pază și inervenție nu sunt nici ele lăsate să între cu mașinile în zona și au făcut o petiție prin care cer anularea lui.

Regulamentul afecteză și activitatea bisericii. Preotul paroh de la biserica Sfântul Nicolae spune că după montarea bareierelor, la slujbe participă tot mai puțini enoriși.

La protestul de duminică a participat și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, care locuiește și el în zonă. Lupu a ascultat nemulțumirile oamenilor, care spun că vor permise de acces pentru toti rezidenții și toate mașinile lor, acces nestingherit pentru taxiurilor și acces pentru mașinile de aprovizionare între orele 6-10 pe baza facturii.

Administrația locală a promis recent relaxarea regulilor din Peninsulă și crerea unor coridoare de acces pentru facilitarea traficului auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…