Protest la Petromidia. Angajații cer salarii mai mari

Cel puțin 300 de angajați ai Rafinăriei Petromidia din Năvodari au protestat în această dimineață și au refuzat să muncească. Oamenii s-au adunat spontan pe platoul din fața rafinăriei și au cerut salarii mai mari și condiții mai bune de lucru.

Liderul de sindicat spune că protestul a venit ca urmare a discuțiilor pe care angajații rafinăriei au avut-o ieri cu administrația pe tema salariilor. Sindicalistul spune că salariile de aproximativ 3.000 de lei sunt prea mici în comparație cu responsabilitățile pe care le au angajații și nivelul de risc la care se expun aceștia. Pe lângă creșterea urgentă a salariilor, oamenii vor și încadrarea în grupa specială de muncă, ceea ce i-ar ajuta să iasă la pensie mai devreme.

Conducerea companiei promite oamenilor că salariile vor crește. Nu de luna aceasta, cum își doresc ei, ci din primăvara anului viitor. Cu o mie de lei ar urma să fie indexate veniturile, conform declarațiilor directorului companiei.

În vara anului trecut, la Petromidia a avut loc o explozie urmată de incendiu. Timp de aproape o oră, peste 100 de pompieri, din Constanţa, Călăraşi, Tulcea şi Brăila au luptat atunci cu flăcările. Suflul exploziei a fost atât de puternic încât un angajat a murit pe loc și alți doi, la scurt timp după ce au fost internați în spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

O nouă acțiune a Farului în școli

”Marinarii” au vizitat astăzi Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ din Constanța. Prin …