duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Protest la Petromidia. Angajații cer salarii mai mari

Protest la Petromidia. Angajații cer salarii mai mari

de Redacția Dotto

Cel puțin 300 de angajați ai Rafinăriei Petromidia din Năvodari au protestat în această dimineață și au refuzat să muncească. Oamenii s-au adunat spontan pe platoul din fața rafinăriei și au cerut salarii mai mari și condiții mai bune de lucru.

Liderul de sindicat spune că protestul a venit ca urmare a discuțiilor pe care angajații rafinăriei au avut-o ieri cu administrația pe tema salariilor. Sindicalistul spune că salariile de aproximativ 3.000 de lei sunt prea mici în comparație cu responsabilitățile pe care le au angajații și nivelul de risc la care se expun aceștia. Pe lângă creșterea urgentă a salariilor, oamenii vor și încadrarea în grupa specială de muncă, ceea ce i-ar ajuta să iasă la pensie mai devreme.

Conducerea companiei promite oamenilor că salariile vor crește. Nu de luna aceasta, cum își doresc ei, ci din primăvara anului viitor. Cu o mie de lei ar urma să fie indexate veniturile, conform declarațiilor directorului companiei.

În vara anului trecut, la Petromidia a avut loc o explozie urmată de incendiu. Timp de aproape o oră, peste 100 de pompieri, din Constanţa, Călăraşi, Tulcea şi Brăila au luptat atunci cu flăcările. Suflul exploziei a fost atât de puternic încât un angajat a murit pe loc și alți doi, la scurt timp după ce au fost internați în spital.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult