Protest

Protest în această dimineață la Petromidia. 150 de angajați s-au strâns în fața rafinăriei pentru a cere salarii mai mari, condiții mai bune de muncă și concedii integrale, nu fracționale. Mitingul spontan vine la doar câteva zile după explozia de pe platformă, în urma căreia un om și-a pierdut viața, iar alți cinci au fost răniți.

Îmbunătățirea condițiilor de lucru se numără printre revendicările celor 150 de protestatari, care s-au strâns astăzi în fața rafinăriei.

Muncitorii vor și salarii mai mari, în acord cu riscurile la care spun că se expun. Ei subliniază că în ultimii cinci ani la Petromidia au avut loc mai multe explozii, cele mai grave fiind cea de săptămâna trecută și cea din august 2016. Ambele evenimente s-au soldat cu pierderi de vieți omenești.

Nu în ultimul rând, oamenii se gândesc la pensie și spun că doresc să fie încadrați într-o grupă de muncă superioară.

Ca răspuns la protestul angajaților, care a durat o oră, rafinaria a dat publicitatii un comunicat de presă în care subliniază că, în fiecare an, compania investit sume importante de bani pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru și siguranța la locul de muncă.

Tot astăzi, la Petromidia a ajuns și o echipă de cinci specialiști de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitatea Minieră şi Protecţie Antiexplozivă, de la Petroșani. Aceștia se vor întâlni cu procurorii și cu reprezentanții ITM, care achetează motivele producerii exploziei de săptămâna trecută, în urma căreia un om a murit și alți cinci au fost răniți.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…