Proteste la Casa de Pensii și ITM Constanța

A fost a treia zi de protest la Casa Județeană de Pensii Constanța.

Zeci de angajați au ieșit în fața instituției, cerând eliminarea inechităților salariale generate de clasa politică.

„În stradă am ieșit în urma nemulțumirilor provocate de volumul foarte mare de muncă. În ultima perioadă după cum se știe se preconizează schimbarea legislației în vigoare, procesul de evaluare și recalculare al pensiilor”, ne-a declarat liderul sindical de la Casa de Pensii Constanța, Steliana Brighiu. 

„Noi suntem un număr de angajați care nu putem face față unui număr atât de mare de dosare. Există o normă zilnică, iar uneori nu reușim să le finalizăm deoarece nu suntem oameni suficienți” spune o angajată a CJAS.

Proteste la Casa de Pensii și ITM Constanța

Nu doar munca peste măsură, ci și banii prea puțini, îi nemulțumesc pe protestatari. Angajații constănțeni au subliniat că nu cer majorări salariale, ci eliminarea inechităților generate tot de clasa politică. La Casa de Pensii, un inspector cu gradație maximă, adică cinci ani, câștigă cel mult 4.800 de lei pe lună. În alte ministere bugetare, același salariat are un salariu de 7.500 de lei. Sindicaliștii constănțeni spun că salariile lor nu au mai fost majorate din 2019.

„Se dorește egalizarea salariilor cu cei de la centru, cu cei de la alte ministere, chiar cu cei din ministerul nostru, cu cei de la Casa Națională de Pensii Publice, structura centrală”, spune un sindicalist.

„Munca s-a mărit, volumul de muncă a crescut, salariile au rămas cam de 4 ani aceleași. La alte instituții au fost creșteri salariale; aici nu” adaugă o doamna.

Protestatarii Casei de Pensii așteaptă reacția  guvernanților. Sindicaliștii avertizează că se poate ajunge la grevă generală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

LNBF: CSM Constanța victorie clară în deplasare la Rapid

Într-un duel intens din Liga Națională de Baschet Feminin, echipele CS Rapid și CSM Consta…