Proteste la Șantierul Naval Damen

Un nou protest a avut loc astăzi la Șantierul Naval Damen din Mangalia. Tensiunile cresc în urma protestelor spontane consecutive din ultima săptămână, cauzate de faptul că angajatorul refuză să mărească salariile.

Totodată, conducerea este acuzată de lipsa dialogului, iar Administrația se scuză invocând numărul scăzut de comenzi.

Cei 1.500 de salariați ai Șantierului Naval Damen, din Mangalia, scandează aproape zilnic, în pauza de prânz, în fața birourilor conducerii. Aceștia cer, așa cum li s-a promis, prin vechiul contract colectiv de muncă, o creștere salarială cel puțin egală cu rata inflației. Ultima propunere a Sindicatului Liber „Navalistul” a fost o majorare de 265 lei, începând cu 1 ianuarie 2023, dar patronatul a oferit doar 100 de lei în plus.

Refuzul Administrației ar fi motivat de rezultatele financiare negative și numărul scăzut al comenzilor. Numai că, potrivit sindicatului, Administrația ar fi acordat pe ascuns bonusuri, în valoare de 2.300 lei net, doar anumitor angajați.

Într-o adresă trimisă către sindicatul „Navalistul”, Ministerul Economiei precizează că nu are competența legală pentru a impune Șantierului Damen Mangalia nivelul de salarizare al personalului.

Astăzi a fost a 5-a zi de proteste. Angajații spun că nu vor ceda, ba mai mult decât atât, că viitoarele proteste vor fi din ce în ce mai ample.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Farul Constanța – Universitatea Craiova, pe arena lui Hagi

O nouă partidă pentru „Marinarii“ Farul Constanța. După o victorie obținută în deplasare c…