craciun

Incidente în lanț la Târgul de Crăciun de la Constanța. 30 de persoane au protestat aseară nemulțumite că nu pot intra în Târg fără certificatul de vaccinare.

Evenimentul vine la doar două zile distanță după un alt scandal provocat de un grup restrâns care a s-a încăierat cu jandarmii tot din cauza regulilor de acces în târg.

Prostestul de aseară vine la doar câteva zile după ce, vineri, un grup de bărbați și femei cu steaguri și portavoci s-a încăierat cu forțele de ordine pentru că voiau să intre în incinta targului fără să prezinte dovada vaccinării complete.

Protestatarii nu au ținut cont de copiii care se aflau în târgul de Crăciun și au forțat gardurile montate de autorități, au dărâmat o parte dintre ele și s-au îmbrâncit cu angajatii de la firma de paza și mai apoi cu jandarmii chemati să calmeze spiritele.

Pentru comportamentul violent, cinci persoane din grupul de protestatari au fost amendate cu 75.000 de lei pentru încălcarea legii privind organizarea adunărilor publice și a legii privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Primăria Constanța anunță că accesul în Târgul de Crăciun se face exclusiv pe baza Certificatului Digital COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alertă la Constanța. Geantă suspectă, aproape de mall

A fost alertă în această după amiază la Constanța. Un apel la 112 care anunța prezența une…