Home Externe Politică externă Protestele din Belarus continuă, Svetlana Tihanovskaia este în exil în Lituania
Politică externă - duminică 22 noiembrie 2020

Protestele din Belarus continuă, Svetlana Tihanovskaia este în exil în Lituania

Protestele din Belarus continuă, Svetlana Tihanovskaia este în exil în Lituania

Zeci de mii de belaruşi au protestat din nou, duminică, împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, relatează AFP. Poliţia a efectuat zeci de arestări.

Mai multe coloane de manifestanţi au mărşăluit în Minsk, scandând ‘Trăiască Belarus!’ şi purtând drapele roşu-alb, culorile opoziţiei.

Poliţia a desfăşurat trupe, blindate şi tunuri cu apă încă dinainte de începerea demonstraţiilor la ora 10 GMT. Circa zece staţii de metrou au fost închise, iar reţelele de comunicaţii mobile au fost întrerupte în unele locuri, potrivit unei jurnaliste a agenţiei France Presse.

Lukaşenko este contestat în stradă încă din august, când a fost reales în urma unui scrutin la care opoziţia a acuzat fraude. În unele duminici, la Minsk au protestat public peste 100.000 de oameni, un record în Belarus. În ultimele săptămâni, însă, participarea a început să scadă.

Lidera opoziţiei, Svetlana Tihanovskaia, aflată în exil ăn Lituania, a salutat protestul de duminică, apreciind că este încă un pas către libertatea ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Camionul morții: Român, arestat în cazul vietnamezilor morţi în Anglia |Poliţia face cercetări

Poliţia italiană a anunţat sâmbătă că a arestat un român căutat de Marea Britanie într-un …