duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Putin respinge afirmațiile lui Biden că Rusia va ataca o țară NATO

Putin respinge afirmațiile lui Biden că Rusia va ataca o țară NATO

de Redacția Dotto

Șeful Kremlinului, Vladimir Putin, a respins afirmațiile președintelui american Joe Biden conform cărora Rusia ar ataca o țară NATO dacă va câștiga în Ucraina.

Biden a avertizat la începutul acestei luni că, dacă Putin va câștiga o victorie asupra Ucrainei, atunci Rusia va ataca o țară NATO. Biden nu a oferit nicio dovadă clară pentru observațiile sale.

Este o prostie totală – și cred că președintele Biden înțelege asta”, a spus Putin într-un interviu publicat duminică de televiziunea de stat Rossiya, spunând că este o încercare a lui Biden de a-și justifica „politica eronată” cu privire la Rusia.

Putin a mai spus că Rusia nu are niciun interes să lupte cu alianța NATO. „Nu avem niciun interes să luptăm cu NATO”, a spus el. „Nu avem nicio problemă cu NATO.”

Afirmațiile lui Putin vin în contextul în care războiul din Ucraina continuă să se înrăutățească. Armata rusă a făcut progrese în estul Ucrainei, dar a întâmpinat rezistență puternică din partea forțelor ucrainene.

Biden a promis că va continua să sprijine Ucraina, inclusiv cu arme și asistență financiară. El a avertizat, de asemenea, că Rusia va plăti un preț greu pentru agresiunea sa.

Este posibil ca afirmațiile lui Putin să fie o încercare de a-și liniști publicul intern și de a-i da asigurări că războiul din Ucraina nu va escalada în conflict cu NATO. Cu toate acestea, este clar că Putin este hotărât să-și atingă obiectivele în Ucraina.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult