Puține locuri de muncă din cauza pandemiei
Home Actualitate Puține locuri de muncă din cauza pandemiei
Actualitate - Breaking news - luni 25 ianuarie 2021

Puține locuri de muncă din cauza pandemiei

Situație alarmantă pe piața muncii din Constanța. Pandemia i-a lăsat pe mulți constănțeni fără serviciu. În timp ce unii oameni și-au pierdut locul de muncă, mulți dintre angajați lucrează de luni bune, de acasă. Acum sunt de trei ori mai puține oportunități de angajare față de alți ani.

Din cauza pandemiei, mulți angajatori preferă munca de la distanță. Cei mai afectați sunt meseriașii, muncitorii care nu pot lucra de acasă dar și angajații din domeniul HoReCa, acolo unde sunt mulți tineri.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul locurilor de muncă este mult mai mic. Pentru județul Constanța, cele mai multe oferte sunt pentru pază și protecție, construcții civile și navale.

,,Criza sanitară a afectat serios piața forței de muncă. Pentru muți constănțeni care au rămas șomeri sau care vor să înceapă o altă meserie este o adevărată provocare să găsească un loc de muncă.,,

În prezent cele mai multe contracte suspendate sunt în domenii în care nu se poate lucra de la distanță. Pentru constănțenii care sunt în căutarea unui serviciu în această perioadă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă pune la dispoziție 50 de locuri de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Hram la mănăstirea „Sfântul Ioan Casian”

Slujbă de hram în județul Constanța! Credincioșii constănțeni s-au adunat la finalul săptă…