R. Turcan

Premieră negativă pentru România. Pentru prima dată, anul acesta, avem mai mulţi copii născuţi în străinătate din părinţi români decât în ţară. Informația vine chiar de la ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a fost prezentă astăzi la Constanța.

Raluca Turcan a vorbit și despre așteptările pe care le au românii din Diaspora, dar și despre planurile Guvernului pentru a-i convinge să se revină să lucreze în țară.

Până la 800 de mii de români lucrează în Germania, Spania, Italia şi alte ţări ale lumii a spus astăzi în cadrul unei conferințe de presă, la Constanța, ministrul Muncii, Raluca Turcan, care subliniază însă că cifrele pot fi și mai mari, România neavânt la acest moment o statistică exactă. Iar perspectiva nu este deloc promițătoare, susține același ministru. Majoritatea românilor stabiliți în străinătate nu ar avea niciun gând să se întoarcă și să muncească în țară.

Cea mai apropiată perspectivă pe care ei o au de a se întoarce în România este la pensie. Lucru care ar trebui să ne dea foarte mult de gândit şi pentru prima dată anul acesta avem mai mulţi copii născuţi în străinătate decât în ţară. Ceea ce pentru noi este dramatic. Şi atunci obligaţi moral în fiecare zi să tragem, să aducem românii în ţară.

Raluca Turcan, ministrul Muncii

Raluca Turcan a precizat și care sunt soluțiile pentru ca românii să se întoarcă în ţară: creșterea salariilor, îmbunătățirea calității serviciilor publice, de sănătate și de educație.

Ministrul Muncii susține că ministerul pe care îl conduce lucrează la identificarea unor soluții pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și creșterea salariilor însă subliniază că efectele nu vor apărea peste noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Căști de 11 milioane lei, confiscate

Căști audio în valoare de 11 milioane de lei, dacă ar fi fost originale au fost confiscate…