Rachete HIMARS, la Constanța
Home News Rachete HIMARS, la Constanța
News - Actualitate - Interne - luni 12 aprilie 2021

Rachete HIMARS, la Constanța

Rachete HIMARS ale forțelor militare americane, la Constanța. Forțele militare ale României și cele ale SUA au participat în weekend la Exercițiul RAPID FALCON II, în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.

Antrenamentele au avut loc în contextul în care România este primul stat aliat NATO de pe flancul estic, care se dotează militar cu rachete HIMARIS.

Potrivit MApN, forţele militare americane au participat cu două sisteme mobile de artilerie – HIMARS din cadrul Brigăzii 41 Artilerie Terestră dislocată în garnizoana Grafenwoehr din Germania. La activitate au fost prezenți reprezentanți Statului Major al Apărării, Statului Major al Forţelor Terestre şi militari artilerişti de la Brigada 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” din garnizoana Focşani.

Parteneriatul cu România a fost de succes, suportul pe care l-am primit de la colegii români a fost mai mult decât suficient, sperăm ca acest parteneriat să continue și să mai facem exerciții împreună cu Armata României.

Scopul activităţii a fost dezvoltarea şi consolidarea cooperării militare dintre Forţele Terestre ale României şi cele ale Statelor Unite ale Americii. În acelaşi timp, activitatea a reconfirmat nevoia de interoperabilitate consolidată şi nivelul superior de instruire dintre militarii români şi americani, atât în cadru bilateral, cât şi aliat.

Antrenamentele au avut loc în contextul în care România este primul stat aliat NATO de pe flancul estic, care se dotează militar cu rachete HIMARIS și s-a organizat cu respectarea tuturor normelor şi măsurilor privind prevenirea şi limitarea răspândirii noului coronavirus impuse de autorităţi la nivel central şi local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Asociaţia Elevilor din Constanţa acuză Guvernul de batjocură faţă de elevi

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Ele…