Racordarea la gaze a tuturor localităților din Constanța. Aceasta este ambiția Consiliului Județean care a decis că a venit momentul ca rețeaua de gaze să ajungă peste tot, chiar și în cea mai îndepărtată comună a județului. Iar un plan a fost dezbătut chiar astăzi la o întâlnire între conducerea Consiliului primarii din județ, reprezennții TransGaz, DistriGaz și ADD.

Dincolo de apă, resursa de gaz din orice gospodărie, școală sau unitate medicală este esențială pentru confortul cetățenilor și pentru dezvoltatea comunităților. La asta s-au gândit și autoritățile județene, când au decis să se așeze la masa discuțiilor cu reprezentanții Transgaz.

Consiliul Județean Constanța își dorește ca în fiecare zonă a județului să existe o magistrală, astfel încât nicio localitate să nu fie privată de această sursă.    Pentru ca asta să fie posibil, este nevoie de finanțare,    de oportunități de investiții, precum și de eficientizare a procesului de racordare la rețeaua națională de transport gaze naturale.

La discuții au mai participat reprezentanți ai Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei și primari din județ. La Consiliul Județean va fi constituit un grup de lucru în cadrul căruia primăriile din județ vor fi îndrumate din punct de vedere tehnic și economic pentru întocmirea documentației. Toate dosarele vor fi depuse prin Programul Națioinal de Investiții Anghel Saligny.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…