FOTBAL

Naționala de tineret va merge la Jocurile Olimpice după 57 de ani, sub comanda lui Mirel Rădoi. Selecționerul are o teorie după care se ghidează: dacă tot ne calificăm atât de rar la Olimpiadă, trebuie să venim cu rezultate de acolo, iar el vrea o medalie olimpică.

Copiii lui Rădoi de la tineret se pregătesc de aventura vieții! Ultima oară când România a avut o echipă de fotbal la cea mai importantă competiție a Planetei a fost în 1964, tot în capitala Japoniei. Se întâmpla pe vremea când tatăl selecționerului Mirel Rădoi era doar un copil.

Antrenorul recunoaște că jucătorii săi încă nu realizează ce înseamnă să participe la o asemenea competiție, dar e convins că până la ora primului meci din grupă, cel cu Honduras de pe 22 iulie, aceștia vor înțelege.

Alcătuirea lotului pentru Tokyo i-a dat mari bătăi de cap selecționerului, care abia a reușit să strângă 22 de jucători, deși la un moment dat pe listă se aflau 11!. Unele dintre cluburile din Liga I nu au vrut să își lase jucătorii la Olimpiadă. Au fost și cluburi care și-au trimis jucătorii la echipa națională fără să facă vreun comentariu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Românul care a revoluționat gimnastica în Marea Britanie

George Predescu a revenit în țară, după 26 de ani petrecuți în Anglia, pentru a schimba fa…