joi, 13 iunie, 2024
Home DOTTO News Radu Mazăre, declarații la ieșirea din închisoare

Radu Mazăre, declarații la ieșirea din închisoare

de Redacția Dotto

După 1.780 de zile în spatele gratiilor și câteva zeci în arest la domiciliu, Radu Mazăre este din nou liber. El a ieșit ieri din Penitenciarul Jilava. Fostul primar a executat cinci ani din cei nouă ani pe care i-a primit condamnare, în februarie 2019, prin contopirea a două pedepse definitive. Mazăre a fost găsit vinovat într-un dosar de retrocedări ilegale de plaje și faleze în Constanța și Mamaia și în altul, în care procurorii DNA au arătat că a primit 8 milioane de euro și peste 8 milioane de lei mită. Banii proveneau de la o firma de salubritate din Constanța, care voia să câștige o licitație și contracte cu Primăria pe care Mazăre o conducea la acea vreme. Când a fost condamnat, Radu Mazăre se afla în Magadagascar, țară în care voia să obțină azil. A fost adus însă acasă sub escota Poliției, o extrădare care a costat statul 10 mii de euro. Radu Mazare spune că vrea să stea departe de viața publică, iar soția lui a declarat că fostul primar ar putea să se angajeze la o companie străină. Mazăre mai avea pe rolul instanțelor un dosar, cel legat de construirea cartierului „Henri Coandă”, de care a scăpat prin prescripția faptelor.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult