Ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății anunță vremuri grele pentru România în perioada următoare. Alexandru Rafila spune că ne confruntăm cu cel mai rapid val de creștere a cazurilor de COVID-19 și nimeni nu știe deocamdată când vom ajunge pe platou și apoi pe descreștere.

Prezent ieri la Constanța, ministrul a vorbit și despre medicația specifică bolii, dar și despre medicamentele neautorizate folosite de unii români.

Alexandru Rafila , Ministrul Sănătății – Avem un salt săptămânal de 1,5 ori. A fost așa și în valul 4 . Problema este când se va opri . Monitorizam situația, proporția de cazuri spitalizate este de de 3 la sută din cazurile noi. Ceea ce am pus la punct este un sistem funcțional de testare rapida apropiata de pacienți, la medicul de familie, urmează evaluare și apoi sunt trimiși la centrele de evaluare iar acolo , o parte va primi medicație antivirală, o parte va fi trimisă la spital pentru investigații amănunțite.

În ceea ce privește medicația antivirală, Alexandru Rafia spune că reprezentanții Ministerului Sănătății au discutat cu producătorii de medicamente inovative. Despre FAVIPIRAVIR ministrul  a declarat că acesta scurtează boala cu 2 sau 3 zile, dar nu are mare eficiență pentru cazurile grave și nici nu reprezintă o barieră împotriva decesului. Cât despre Arbidol, un medicament pentru care nu există încă studii de specilaitate, Rafila spune că nu este recomandat de comisia Ministerului Sănătății.

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății – Estimările pentru România sunt de 1 milion de cazuri noi diagnosticate. Vedem dacă poate fi depășită această estimare! Contează dacă e nevoie pentru ttoate aceste cazuri de spitalizare. Centrele de evaluare sunt 230 rămâne sa apară în ședința de mâine de guvern hotărârea care permite funcționarea lor și vor fi in toate județele. Stocurile de antivirale se refera la o cantitate de remdesivir. Avem astfel de stocuri . pentru 20000 de pacienți și deasemenea avem și favipiravir. Medicația antivirala va fi disponibila în România din aceasta luna și in februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Spa-urile de la mare, pline ochi de turiști

Constanța, cea mai populară destinație turistică din România, în timpul verii, a devenit f…