sâmbătă, 25 mai, 2024
Home Actualitate Rafinăria Petromidia amendată cu 50.000 lei

Rafinăria Petromidia amendată cu 50.000 lei

de Redacția Dotto
Rafinăria Petromidia

50.000 de lei amendă la Rafinăria Petromidia după explozia în urma căreia 3 persoane și-au pierdut viața. Garda de Mediu a calificat evenimentul drept accident major și a sancționat rafinăria. Petromidia poate contesta decizia comisarilor de mediu în 30 de zile.


Garda de Mediu informează că au fost impuse măsuri de identificare a factorilor care au dus la declanșarea incendiului și refacerea documentelor de mediu.

Investigația Garzii de Mediu este se desfășoară concomitent cu alte câteva anchete în urma cărora se va stabili clar ce a provocat explozia din data de 2 iulie la instalația de hidrofinare a motorinei a Rafinăriei Petromidia. Conform Gărzii de Mediu explozia a provocat 3 incendii violente, cu flacără puternică și degajări mari de fum negru. Anuntul oficial din ziua accidentului arăta că o conductă care transporta motorină, sub presiune, a cedat si s-a fisurat.


Din cauza exploziei un angajat al rafinăriei a murit pe loc. Ulterior, doi dintre bărbații răniți în accident au decedat în Germania, la clinica unde fuseseră transferați. Având în vedere acest bilanț, comisarii au încadrat evenimentul de la Petromidia drept accident major.

Parchetul de pe langa Tribunalul Constanța a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă in formă agravantă. La mai bine de două săptămâni de la explozia de la Petromidia a decedat şi cel de-al doilea angajat, care fusese transferat la un spital din Germania cu arsuri grave. Bărbatul a încetat din viață sâmbătă seară, în ciuda tuturor eforturilor depuse de personalul medical. Astfel, bilanțul exploziei de la Petromidia a ajuns la trei morți și patru răniți.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult