Sărbători

Drama locuitorilor din comuna Cumpăna continuă.

În prag de Sărbători, încă 16 familii au primit notificare că trebuie să își părăsească locuințele, din cauză că acestea sunt în pericol să se prăbușească.

Chiar dacă lucrările la consolidare a malului sunt în plină desfășurare, acesta continuă să se surpe, spre disperarea oamenilor care își văd munca de o viață ruinându-se ca un castel de nisip.

Pentru 16 familii cu copii din comuna constănțeană Cumpăna, vin vremuri grele. Cu doar o lună înainte de Sărbători ar putea fi nevoiti să își facă bagajele și să se mute din case lor, în camere de cămin. Totul din cauza malului din localitate care se sursă și amenință să le înghită casele.

Locuitorii sunt disperați și cer autorităților să găsească rapid o altă soluție. Ei nu vor plece din casele pentru care au muncit și în care au investit ani la rând, chiar dacă locuințele sunt deja parțial afectate de alunecarea de teren. Căminele în care ar trebu să se mute nu au bucătării, iar grupurile sanitare vor fi la comun.

Primarul din Cumpăna spune că a făcut toate demersurile pentru a nu se ajunge în această situație limită.

De când au început să apară primele fisuri, în 2019, și până astăzi a depus nenumărate documente la toate insituțiile statului și a cerut ajutor pentru consolidarea malului. Banii au venit însă cu țârâita, iar lucrările au mers foarte încet .

Mai grav este însă că lucrările nici nu s-au dovedit a fi eficiente. Pentru că surparea a continuat și tot mai mulți localnici au fost anunțați că vor trebui să se mute.

Pe de altă parte, autoritățile județene arată cu degetul spre Primărie, căreia îi reproșează că a dat autorizații de construcție într-o zonă nesigură. Edilul se apără însă și spune că în urmă cu 20 de ani când au fost făcute actele, studiile geologice nu ar fi arătat pericol de prăbușire a malului. Iar în timp ce autoritățile se acuză una pe cealaltă, malul continuă să se surpe spre disperarea oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vaccin antigripal gratuit la medicii de familie

Peste 26 de mii de constănțeni s-au vaccinat deja antigripal. Vaccinul se găsește la Const…