duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Raport al Comisiei Europene: Constanța, sub Piatra Neamț privind calitatea vieții

Raport al Comisiei Europene: Constanța, sub Piatra Neamț privind calitatea vieții

de Redacția Dotto
Certificatul european de vaccinare nu va fi un paşaport care să garanteze mobilitatea în UE

Un raport recent publicat de Comisia Europeană cu privire la calitatea vieții în orașele europene a scos la iveală un lucru trist: Constanța, odată unul dintre cele mai mari orașe din România și unul dintre cele mai importante din regiune, nu se află nici măcar în primele 83 de orașe clasate.

Raportul, care a analizat 83 de orașe din 30 de țări europene, a evaluat calitatea vieții în funcție de o serie de factori, inclusiv:

  • Mediul: calitatea aerului, a apei și a solului;
  • Sănătatea: accesul la servicii medicale, la educație și la cultură;
  • Societatea: siguranța, nivelul de criminalitate și incluziunea socială;
  • Economiea: oportunitățile de angajare, salariile și prețurile;
  • Mobilitatea: infrastructura de transport și accesul la transportul public.

Pe baza acestor factori, Cluj-Napoca a fost clasat pe locul 10 în UE, urmat de București, pe locul 25. Piatra Neamț, un oraș mai mic din nord-estul României, s-a clasat pe locul 53.

Care sunt motivele pentru care Constanța se situează atât de jos în clasament? Ce a făcut posibil ca Piatra Neamț să depășească Constanța? A sosit vremea să ne punem cu toții aceste întrebări.

Constanța este un oraș cu un potențial imens, dar care este subutilizat din cauza incompetenței autorităților locale. Promisiuni electorale neonorate, scandalurile privind corupția, au făcut ca nemulțumirea locuitorilor să atingă cote alarmante.

Este timpul ca locuitorii Constanței să se unească și să spună STOP incompetenței.

Ce pot face locuitorii Constanței pentru a salva orașul?

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult