Răsfăț culinar la malul mării

Răsfăț culinar la malul mării. Cel mai așteptat festival gastronomic al verii a început astăzi, la Mamaia, cu pește proaspăt, vinuri nobile, atmosferă veselă și artiști de top. Este prima ediție a Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești, o punte între tradiție și inovație, între gust și experiențe unice.

Peste 25 de bucătari se vor întrece timp de trei zile, la Mamaia, în preparate culinare de top. Scoici preparate după rețete tradiționale, pește prospăt care sfârâie pe pe plită, borș pescăresc și vinuri din podgoriile Dobrogei. Toate așteaptă să fie degustate de cei care vor veni la Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești, ce va avea loc de astăzi și până duminică la Pavilionul Expozițional din Mamaia.

Ceaunul în care stau laolaltă soici din Marea Neagră, dar și fructe de mare, răsfățate cu suc de roșii și busuioc i-a atras rapid în jurul său pe pofticioși.

La petrecere au fost invitate și delicatese din alte mări. Din bucătăria lui, Chef Iulian le propune gurmanzilor burgeri cu calamari, dar și caracatiță și melci pe plită.

La doar câțiva pași distanță un pescar din Delta Dunării a pregătit cea mai bună ciorbă cu influențe ucrainene: Storceagul.

Bucătarul a așezat în vasul său de tuci bucăți generoase de pește de familie bună: şalău, ştiucă, somn și crap, dar și ierburi alese. Ne sfătuiește să stropim storceagul cu un Sauvignon alb și să ne bucurăm de gustul său desăvârșit, care amintește de briza ușoară de la Sfântul Gheorghe.

Atmosfera de la Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești va fi întreținută de Ovidiu Lipan Țăndărică, Elena Gheorghe, Ansambul Brâulețul, Taraful Cleante și mulți alți artiști care promovează muzica tradițională. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Constanţa, prin Centrul Cultural Teodor T Burada, în colaborare cu Asociația Patronală RESTO și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Sala Sporturilor din Constanța are un parchet unic în România, identic cu cel folosit în NBA

CSM Constanța a prezentat detalii legate de suprafața de joc recent achiziționată pentru S…