Rata șomajului a crescut în județul Constanța
HomeActualitateRata șomajului a crescut în județul Constanța
Actualitate - News - o săptămână în urmă

Rata șomajului a crescut în județul Constanța

Rata șomajului a crescut în județul Constanța. Statisticile arată că în luna noiembrie numărul persoanelor aflate în șomaj tehnic a crescut cu aproape 3 procente față luna octombrie, a anului trecut.

La Constanța, rata șomajului a crescut cu 3 procente în luna noiembrie fața de octombrie, anul trecut. Statisticile arată că rata șomajului în luna octombrie a fost de 2,7%, iar din cei 7870 de șomeri înregistrați, 4552 sunt femei și 1780 fiind tinerii sub 25 de ani.

Conform indicatorilor în luna noiembrie s-au înregistrat 5063 de femei, 1790 de tineri sub 25 de ani, 4016 persoane sub 45 de ani. Reprezentanții AJOFM spun că această creștere este pusă pe seama pandemiei, iar dacă Ministerul Muncii va introduce noi măsuri active, procentajul șomajului poate oscila.

Reprezentanții A.J.O.F.M Constanța au organizat cursuri de formare pe numeroase calificări și recalificări atât în sectorul ospitalității cât și în sectorul economic. Constănțenii aflați în somaj tehnic spun că sunt afectați din punct de vedere financiar și unii au ales calea străinătății pentru a se putea întreține.

Din totalul șomerilor înregistrați în județul Constanța în luna noiembrie, 3543 sunt șomeri indemnizați și puțin peste 5 mii sunt șomeri neîndemnizați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Cornel Panait, despre experința vaccinării

Probleme la centrul de vaccinare de la Cernavodă! În prima zi de vaccinare numărul program…