sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Home Actualitate Război între Roku și Google – aplicația YouTube TV retrasă din Roku Store

Război între Roku și Google – aplicația YouTube TV retrasă din Roku Store

de Redacția Dotto
Război între Roku și Google - aplicația YouTube TV retrasă din Roku Store
Acest conținut a fost arhivat. Este posibil să nu mai fie relevant.

Printr-un comunicat transmis luni, Roku a avertizat că YouTube TV nu mai este disponibil pe Roku Channel Store.

Similar unei dispute între cabliști, Google și Roku sunt într-o dispută privind acordul de transport pentru conținutul Roku.

Principalul punct de dispută pare să fie asupra codecului video AV1, un nou standard video mai eficient, care pare să fie soluția viitorului. Întrucât cele două companii nu au putut ajunge la un acord, Roku spune că aplicația YouTube TV – un serviciu de 65 USD pe lună, care oferă peste 85 de canale TV prin Internet (nu aplicația YouTube obișnuită) – a fost eliminată din magazinul de canale Roku.

Utilizatorii existenți vor continua să poată utiliza aplicația YouTube TV pe dispozitivele Roku, dar utilizatorii noi nu vor avea această opțiune.

Roku:

Suntem dezamăgiți că Google a permis să înceteze acordul pentru distribuirea YouTube TV . Roku nu a solicitat vreun dolar de la Google pentru a reînnoi acordul pentru YouTube TV. (…) Am cerut Google doar patru lucruri simple.

În primul rând, să nu manipuleze rezultatele căutării consumatorilor. În al doilea rând, să nu solicite acces la date cu caracter personal. În al treilea rând, să nu își valorifice monopolul YouTube pentru a obliga pe Roku să accepte cerințe hardware care ar crește costurile consumatorilor. În al patrulea rând, să nu acționeze într-o manieră discriminatorie și anticoncurențială împotriva Roku. (…)

Deoarece contractul nostru a expirat, am eliminat YouTube TV din magazinul nostru de canale. Pentru a continua să oferim utilizatorilor noștri o experiență de streaming excelentă, facem pasul suplimentar pentru a oferi abonaților existenți acces la YouTube TV pe platforma Roku, cu excepția cazului în care Google întreprinde acțiuni care necesită eliminarea completă a canalului.

Datorită comportamentului Google, noile abonamente vor fi suspendate până când se va ajunge la un acord. (…) A trecut mult timp pentru ca Google să adopte principiile care au făcut streaming-ul atât de popular pentru milioane de utilizatori, oferind consumatorilor controlul experienței lor de streaming, adoptând concurența loială și încetând practicile anticoncurențiale.

Considerăm că un acord echitabil între Google și Roku, pe baza acestor principii, va fi apreciat de consumatori. Rămânem dedicați încercării de a atinge acest obiectiv.”.

În replică, Google a publicat o postare, spunând:

„În ciuda eforturilor noastre pentru a ajunge la un acord în interesul utilizatorilor, Roku a încetat acordul nostru, cu rea-credință, în mijlocul negocierilor. Din păcate, Roku s-a angajat adesea în această tactică cu alți furnizori de streaming.”

Google a respins categoric afirmațiile Roku conform cărora Google dorea date despre utilizatori și dorea să manipuleze căutarea, spunând: „Pentru a fi clar, niciodată, așa cum au pretins ei, nu am făcut nicio cerere de accesare a datelor de utilizator sau de a interfera cu rezultatele căutării. Această afirmație este lipsită de fond și este falsă.

În timp ce aceste negocieri trebuiau să fie despre serviciul de înlocuire a televiziunii prin cablu de 65 USD pe lună YouTube TV, Google spune că Roku „a ales să folosească acest lucru ca o oportunitate de a renegocia un acord separat care să cuprindă aplicația principală YouTube, care nu expiră până în decembrie.„.

Declarațiile Google și Roku par să aibă legătură cu disponibilitatea codecului video AV1, despre care un raport anterior a dezvăluit că se află în centrul acestei dispute. Roku spune că Google a încercat să „valorifice monopolul YouTube pentru a-l obliga pe Roku să accepte cerințe hardware care ar crește costurile consumatorilor”, în timp ce Google spune că „acordurile noastre cu partenerii au cerințe tehnice pentru a asigura o experiență de înaltă calitate pe YouTube.„.

Google continuă, spunând: „Roku a solicitat excepții care să afecteze experiența YouTube și să ne limiteze capacitatea de a actualiza YouTube pentru a remedia problemele sau pentru a adăuga noi funcții. De exemplu, neacceptând codecuri video open source, nu veți putea să vizionați YouTube în 4K HDR sau 8K chiar dacă ați cumpărat un dispozitiv Roku care acceptă rezoluția respectivă.„.

AV1 este succesorul codecurilor video Google VP8 și VP9, ​​iar dezvoltarea a trecut de la a fi un proiect Google intern la o „Alianță pentru medii deschise” susținută de industrie. Potențialul de economisire a lățimii de bandă al AV1 și licența fără redevențe i-au adus sprijinul de la aproape toate marile companii video și hardware, inclusiv Google, Apple, Amazon, Netflix, Microsoft, Samsung, Intel, Facebook, Arm, Hulu și o mulțime de alte companii .

La fel ca toate codecurile video avansate, AV1 necesită suport pentru decodarea hardware pentru redarea pe dispozitive mai lente precum stick-uri de streaming, set-top box-uri și telefoane, de unde toate aluziile la cerințele „hardware” și „tehnice”. Google a împins producătorii să împacheteze aceste SoC-uri noi, mai scumpe, astfel încât să poată lansa asistența AV1 către un public larg.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult