HomeActualitateRăzboiul Arhiepiscopului Tomisului cu autoritățile continuă
Actualitate - News - vineri 27 noiembrie 2020

Războiul Arhiepiscopului Tomisului cu autoritățile continuă

Războiul Arhiepiscopului Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, cu autoritățile continuă. După ce magistrații i-au respins cererea privind autorizarea pelerinajului la Mănăstirea Sf Andrei, ierarhul tomitan este hotărât să cheme toți preoții din județ la mănăstire în 30 noiembrie.

Potrivit unei adrese către toate protoieriile din Arhiepiscopia Tomisului, preoții, personalul clerical și călugării sunt înștiințați că sunt delegați în 30 noiembrie la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei pentru a săvârși Sfânta Liturghie. Tot ÎPS Teodosie mai spune în adresă că bisericile vor rămâne deschise pentru închinare și rugăciune individuală. Urmare a a apariției în presă a documentului, Arhiepiscopia Tomisului a precizat că în ziua cinstirii Sfântului Andrei, Sfânta Liturghie se va oficia și la parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei.

În cadrul unei conferințe de presă, polițiștii și jandarmii constănțeni au atras atenția că vor fi prezenți pe 30 noiembrie la mănăstirea Sf. Andrei din Ion Corvin și vor verifica enoriașii care vor participa la pelerinaj.

Reamintim că instanţa a refuzat pe 25 noiembrie 2020, solicitarea Arhiepiscopului Tomisului privind pelerinajul. Magistrații constănțeni au argumentat cererea reprezentantului bisericii ca fiind una neîntemeiată și nejustificată pentru a permite unui număr mare de oameni să participe la pelerinajul de pe 29 noiembrie, respectiv, 30 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Gazda radio și TV Larry King a murit la 87 de ani

Gazda de televiziune și radio Larry King a murit sâmbătă la Cedars-Sinai Medical Center di…