Gospodinele din Constanța au fost luate la ochi de Primărie, care anunță că le va amenda dacă își mai întind rufele la uscat în fața geamurilor, a balcoanelor sau în fața blocului. Consiliul Local a aprobat deja măsura și promite vigilență maximă pentru respectarea noului regumanet al rufelor.

Primăria Constanța a declarat război deschis rufelor puse la uscat afară, la balcoanele și geamurile apartamentelor sau în faţa blocului. Administratorii orașului spun că rufele atârnate pe sârmă strică aspectul urbei, mai ales că nu de puține ori sunt întinse chiar în centrul istoric, zonă frecventată de turiști.

Regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța a fost afișat deja pe site-ul Primăriei și, deci, nu mai poate fi ignorat de nimeni. Chiar dacă sunt de acord cu noile măsuri, unii constănțeni continuă să lase rufele la uscat tot afară, invocând lipsa de spațiu din apartamente.

Pentru a fi siguri că regulamentul rufelor este respectat, Primăria anunță controale, dar și amenzi, cuprinse între 500 și 1.000 de lei. Interzisă prin legea locală a devenit și curățarea covoarelor pe domeniul public și spălarea vehiculelor pe străzile Constanței. Amenzi între 500 și 2500 de lei vor fi aplicate și pentru cei care aruncă hârtii, sticle, resturi de țigări, coji de semințe pe alei, peluze, parcuri și pe trotuare. Amenzile

De sancțiuni până la 2500 de lei nu vor scăpa, conform regulamentului, nici proprietarii de autorulote sau rulote, care le staţionează în afara campingurilor.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…