sâmbătă, 18 mai, 2024
Home Actualitate Războiul rufelor, la Constanța

Războiul rufelor, la Constanța

de Ileana Gheorghiu

Gospodinele din Constanța au fost luate la ochi de Primărie, care anunță că le va amenda dacă își mai întind rufele la uscat în fața geamurilor, a balcoanelor sau în fața blocului. Consiliul Local a aprobat deja măsura și promite vigilență maximă pentru respectarea noului regumanet al rufelor.

Primăria Constanța a declarat război deschis rufelor puse la uscat afară, la balcoanele și geamurile apartamentelor sau în faţa blocului. Administratorii orașului spun că rufele atârnate pe sârmă strică aspectul urbei, mai ales că nu de puține ori sunt întinse chiar în centrul istoric, zonă frecventată de turiști.

Regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța a fost afișat deja pe site-ul Primăriei și, deci, nu mai poate fi ignorat de nimeni. Chiar dacă sunt de acord cu noile măsuri, unii constănțeni continuă să lase rufele la uscat tot afară, invocând lipsa de spațiu din apartamente.

Pentru a fi siguri că regulamentul rufelor este respectat, Primăria anunță controale, dar și amenzi, cuprinse între 500 și 1.000 de lei. Interzisă prin legea locală a devenit și curățarea covoarelor pe domeniul public și spălarea vehiculelor pe străzile Constanței. Amenzi între 500 și 2500 de lei vor fi aplicate și pentru cei care aruncă hârtii, sticle, resturi de țigări, coji de semințe pe alei, peluze, parcuri și pe trotuare. Amenzile

De sancțiuni până la 2500 de lei nu vor scăpa, conform regulamentului, nici proprietarii de autorulote sau rulote, care le staţionează în afara campingurilor.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult