marți, 16 aprilie, 2024
Home Actualitate Reacția lui Chițac după acuzațiile DNA

Reacția lui Chițac după acuzațiile DNA

de Andreea Bălan

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a reacționat aseară pe pagina sa oficială de socializare, după ce a fost citat în calitate de suspect pentru abuz în serviciu și obținerea de foloase necuvenite de DNA.

Chițac consideră că acțiunea procurorilor anticorupție are în spate o campanie pentru discreditarea sa. “Dispun de toate argumentele pentru a demonta falsurile și a demonstra că singurul lucru care se caută cu disperare este discreditarea mea”, a scris primarul Constanței.

Chițac mai spune că în ciuda celor transmise de DNA, cea de-a treia rundă a campionatului mondial UIM XCAT de la Mamaia a fost organizată în baza unui contract de finanțare. Primarul spune că documentul a fost aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local, că există referat de specialitate pentru această hotărâre, dar și viză de control financiar preventiv.

Tot Chițac precizează în postarea lui care a fost traseul banilor pentru organizarea competiției de bărci. “Suma a fost virată, prin CSM Constanța, în contul Federației Române de YACHTING. Nu la Monaco”. NU voi permite terfelirea numelui meu și nu voi rămâne impasibil în fața abuzurilor și atacurilor grosolane, mai spune primarul.

Vă reamintim, ieri, procurorii au făcut percheziții la Primăria Constanța și i-au chemat la chemat la DNA Constanța pe Vergil Chițac, Alin Vintilă, directorul executiv al Departamentului Achiziții din Primărie și Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța. Cei trei sunt cercetați pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu într-un dosar care vizează organizarea concursului de bărci de mare viteză pe Lacul Siutghiol, a transmis ieri DNA. Procurorii au suspiciuni că cei 1,7 milioane de lei pentru organizarea competiției XCAT nu ar fi ajuns la Federația Română de Yahting, ci la o societate privată din Monaco.

Postarea integrală a edilului pe facebook

”Precizări și clarificări

Înainte de orice, nu pot să nu remarc faptul că a început campania. Am înțeles, nicio problemă. Dispun de toate argumentele pentru a demonta falsurile și a demonstra că singurul lucru care se încearcă cu disperare este discreditarea mea.

În regulă, acum câteva precizări extrem de importante și de necesare. Apoi lăsăm organele abilitate să își facă datoria.

Am luat notă de conținutul comunicatului DNA cu privire la dosarul al cărui subiect este finanțarea rundei a treia a campionatului mondial UIM XCAT de ambarcațiuni de viteză organizată recent la Mamaia.

În acest comunicat se susține că finanțarea competiției sportive s-a realizat fără un contract, fără procedură de selecție publică și fără referat al compartimentului de specialitate.

În realitate, însă:

✅există contract de finanțare aprobat prin HCL 162/27.04.2023;

✅există referat de specialitate care a stat la baza aprobării HCL-ului menționat;

✅există viză de control financiar preventiv, fără de care nu am semnat niciodată vreo plată.

În concret, în conformitate cu legea nr.69/2000 (legea sportului), art.181 alin.2 lit D, s-a finanțat de către Primăria Constanța un program sportiv desfășurat pe raza Mun. Constanța și organizat de către Federația Română de Yachting.

Suma a fost virată, prin CSM Constanța, în contul Federației Române de YACHTING. Nu la Monaco.

Am pus la dispoziția DNA toate documentele menționate și întreaga documentație de finanțare desfășurată, conform legii.

Mi-ar plăcea să păstrăm o atitudine demnă și corectă față de această anchetă, ceea ce include abținerea, pe cât posibil, de la alte comentarii din partea mea în spațiul public, cel puțin pe acest subiect. Asta neînsemnând, totuși, că voi permite terfelirea numelui meu și că voi rămâne impasibil în fața abuzurilor și atacurilor grosolane. Cred în cinste, în corectitudine, în justiție și în statul român.”

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult