Reacţia lui Pierre Webo când proprii fani au aruncat cu banane în Drogba
HomeExterneSport externReacţia lui Pierre Webo când propriii fani au aruncat cu banane în Drogba
Sport extern - sâmbătă 12 decembrie 2020

Reacţia lui Pierre Webo când propriii fani au aruncat cu banane în Drogba

Pierre Webo a fost extrem de vocal la adresa lui Sebastian Colțescu, după ce acesta l-a identificat folosind sintagma „negrul acela”, dar ulterior a avut un discurs în care a îndemnat la conciliere. La un scandal de rasim petrecut în 2013, când el juca la Fenerbahce, camerunezul a fost pus între ciocan și nicovală: a preferat să le ia partea fanilor lui Fener, deși Drogba fusese jignit îngrozitor.

Jurnaliștii de la Globoesporte și-au adus aminte că Webo a discutat în trecut despre un incident rasist, iar atunci a avut un discurs care îndemna la calm, deși e evident că ce se întâmplase cu un alt african, Didier Drogba, fusese mult mai grav.

Concret, pe 2 mai 2013, Fenerbahçe a primit vizita lui Galatasaray, în cel mai mare clasic turcesc. În tribune, unii fani ai echipei gazdă au venit cu banane pe care le-au aruncat spre ivorianul care, până în 2012, scrisese istorie la Chelsea. Aluzia a fost evidentă și abominabilă, făcându-se o analogie între marele jucător african și o maimuță.

Evident, în presa turcă, dar și în cea din Europa subiectul a fost mediatizat la vremea respectivă. Inevitabil, Pierre Webo, și el jucător african care evolua în SuperLiga turcă (chiar fusese implicat în acel meci), a fost chestionat în legătură cu subiectul. La vremea respectivă, actualul antrenor secunde la Istanbul Bașakșehir a căutat să aibă un discurs care să îndemne la o calmare a spiritelor. Alternativa ar fi fost să își pună la zid propriii fani, lucru pe care l-a evitat.

E mai bine să nu vorbim despre asta. Cu cât vorbim mai mult, cu atât se înrăutățește situația. N-a fost un lucru bun, știm ce e rasismul, dar ne e foarte bine în Turcia„, a comentat Webo în 2013, citat de goal.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Robert Lewandowski a fost ales cel mai bun sportiv european din 2020

Fotbalistul polonez Robert Lewandowski a fost ales cel mai bun sportiv european din 2020, …