masă

Cristian Pletea, unul dintre cei mai buni jucători de tenis de masă din noua generația, recunoaște că în timpul meciurilor își mai iese din fire și are o explicație pentru temperamentul exploziv.

Este campion european la U21 în proba de dublu, alături de cel mai bun prieten al lui, Rareș Șipoș, campion european la U21 în proba de dublu mixt, împreună cu Adina Diaconu, câștigător de patru ori a Top 10 Europa, campion european la cadeți la simplu și vicecampion european de Tineret, la simplu și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de U21, tot în proba de simplu. Se spune despre Cristi că are un temperament vulcanic, dar compensează prin calitățile sale.

„Sunt momente în care sunt frustrat pentru că știu cât de mult mă antrenez în Germania și cât pot să muncesc cu antrenorul meu și câteodată când nu-mi iese mă enervez, știu că ar trebui să fiu mai calm” – Cristian Pletea, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României.

Așa cum se supără, la fel de repede îi și trece.

 „Pot să-mi revin foarte repede și să o iau de la capăt. Acestea este caracterul meu, dar  încerc să fiu cât mai echilibrat” – Cristian Pletea, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României. 

Sportivul de 22 de ani s-a apucat de tenis de masă în urmă cu 16 ani dintr-o pură întâmplare.
„Nu a fost alegerea mea. Locuiam cu antrenorul meu în bloc, e prieten de familie cu părinții mei și într-o zi m-a luat la sală, mi-a plăcut și așa am început” – Cristian Pletea, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României naționale masculine de tenis de masă a României.

„După ce am dat examenul de bacalaureat, am plecat să joc acolo. La început a fost greu. Locuiesc singur în Germania, dar mă descurc” – Cristian Pletea, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României. 

La vârsta lui, mulți tineri au alte preocupări, dar Cristi sacrifică tot pentru sportul pe care îl practică din copilărie.

„Tenisul îmi ocupă mai tot timpul. Nu am timp să mă relaxez! Chiar dacă nu sunt la sală, eu tot la tenis mă gândesc” – Cristian Pletea, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României. 

Dacă nu ar fi făcut tenis de masă, i-ar fi plăcut să facă fotbal. În România are și o echipă favorită.

 „Țin cu FCSB,  mă uit la meciurile lor, iar din Europa țin cu Hamburg, chiar dacă acum sunt în liga a doua”  – Cristian Pletea, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hagi: Noul selecționer al Naționalei “să facă rezultate”

La finalul meciului amical dintre Farul și Dinamo, Gică Hagi și Gică Popescu au vorbit și …