miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate Recensământul pelicanilor creți

Recensământul pelicanilor creți

de Redacția Dotto

La final de primăvară se numără… pelicanii creți. Recensământul înaripatelor a avut loc la finalul săptămânii trecute.

La această acțiune au participat toate țările partenere în proiectul Pelican Way of LIFE , dar și alte câteva țări din Balcani. În Delta Dunării numărarea pelicanilor creți s-a desfășurat în colaborare cu Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Pelicanul dalmat sau pelicanul creț este o specie amenințată la nivel global. Populația globală a speciei a suferit un declin dramatic în ultimele decenii, principalele cauze fiind apropierea acestora de liniile electrice, declinul habitatului, perturbarea, persecuția directă de către pescari și lipsa de conștientizare în rândul comunităților locale. 

Populația globală a pelicanului dalmat, care numără aproximativ 20.000 de indivizi, este distribuită în trei zone. În zona Mării Negre și a Mării Mediterane, unde se desfășoară acest proiect, trăiesc aproximativ 8.000 de perechi reproducătoare.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

Articole recente

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult