constanta record

Medicii au raportat 873 de cazuri, aproape dublu față de ieri. Totuși, varianta Omicron nu este atât de agresivă precum Delta, spun specialiștii, iar asta se reflectă în situația spitalelor care sunt ocupate în prezent în proporție de 20%.

Chiar și așa cadrele medicale ne îndeamnă în continuare să ne vaccinăm, să evităm locurile aglomerate și să purtăm masca de protecție.

Incidența din municipiul Constanța a depășit 8 la mie, iar în județ este de peste 5 la mie. Și orașul și județul sunt în scenariul roșu, ceea ce înseamnă că restaurantele, cinematografele, sălile de fitness și alte activități mai pot funcționa până la maximum 30% din capacitate, iar școlile rămân deschise doar dacă profesorii sunt vaccinați în proporție mai mare de 60 la sută. Deși numărul de îmbolnăviri depășește cu mult numărul îmbolnăvirilor înregistrate în valul 4 cu Delta, cazurile de îmbolnăvire cu forme grave sunt puține, spun autoritățile, drept pentru care nu se dispun măsuri mai aspre.

Constănțenii nu sunt speriați de varianta Omicron, dar se imunizează pentru a fi protejați, dar și pentru că au și alte afecțiuni.

La cel mai mare centru de vaccinare din Constanța se prezintă zilnic aproximativ 300 de oameni, majoritatea pentru doza booster. Miercuri spre exemplu doar 12 la sută din cei care au trecut pragul centrului se vaccinau pentru prima oară.

Peste 19 mii de cazuri de COVID-19 au fost raportate, în ultimele 24 de ore, la nivel național, iar jumătate din țară se află în scenariul roșu.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…