turiști

Amenzi de milioane de lei, zeci de unități de alimentație publică închise și aproape o mie de permise de conducere reținute. Este bilanțul la final de sezon estival. După ce au tras linie, autoritățile au însă și vești bune. Pandemia i-a determinat pe turiștii români să-și redescopere țara, astfel că și litoralul a fost mai aglomerat. La malul mării au venit chiar mai mulți turiști ca în 2019, considerat an de referință de către investitorii în turism.

Pe parcursul sezonului estival, ISU „Dobrogea” Constanța a coordonat 11 puncte temporare de stingere, 8 puncte de prim ajutor pe plaje și 6 puncte de salvare în mediul acvatic.

DSP Constanța a raportat peste o mie de controale în urma cărora au fost aplicate și 120 de amenzi în valoare de 323.800 lei.

Și inspectorii sanitar veterinari au fost la datorie și au acționat în special în cele mai aglomerate stațiuni: Năvodari, Mamaia și Mamaia Nord, Eforie, Costinești, Mangalia Mangalia și Vama Veche.

Amenzi de aproape un milion șapte sute de mii de lei a aplicat și OPC Constanța, care a decis și închiderea temporară a 56 de unități de alimentație publică. Polițiștii constănțeni au fost reținute 996 de permise de conducere și au dat amenzi de 3,2 milioane de lei.

Reprezentanții ITM Constanța au controlat 219 angajatori, iar în urma acțiunilor, s-au constatat 377 de deficiențe, pentru care s-au dispus măsuri cu termene stricte de intrare în legalitate. În ciuda tuturor problemelor, autoritățile se arată mulțumite. Sezonul estival 2021 a fost extrem de bun, cu mai mulți turiști decât în 2019, considerat an de referință pentru antreprenorii de la malul mării.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Bariera de la Judecătorie, desființată

A dispărut bariera din centrul Constanței care bloca accesul mașinilor în zona Judecătorie…