turiști

România s-a mutat în acest weekend la mare. Pe litoral au fost peste 100 de mii de turiști. La Eforie s-au auzit râsetele a mii de copii care s-au distrat în parcul acvatic și pe plajă, iar la Mamaia, cluburile de pe plajă sunt din nou pline ochi de tineri. De altfel, Mamaia și Eforie sunt se mențin în continuare în topul preferintelor turistilor, urmate de Costinești și Vama Veche.

Atrași de soarele generos, dar și de prețurile mai mici decât în alte stațiuni, mii de familii cu copii și-au petrecut weekend-ul la Eforie. De la sud la nord, plajele au fost pline ochi cu turiști sosiți din toate colțurile țării.

Stațiunea Eforie este ocupată in proporție de 80 la sută însă sunt și pensiuni care au un grad de ocupare de sută la sută. Cele mai multe dintre ele le oferă turiștilor facilități pentru copii, piscine sau spații de joacă astfel încât și dacă marea este mai agitată să nu ducă lipsa bălăcelii.

La mare căutare sunt și parcurile acvatice. Aici cei mici au parte de petreceri cu spumă iar adulții de concursuri cu premii. Ca să nu mai punem la socoteală adrenalina pe care o oferă mulțimea de tobogane de aici. Iar în parcurile acvatice turiștii nu mai trebuie să se gândească la steagul roșu sau să se teamă de curenții marini.

Deocamdată prețurile la cazare cel puțin în Eforie vor rămâne neschimbate până după 1 august când va fi operată și ultima majorare. Iar meteorologii au și ei vești bune: vremea de vacanță va rămâne în continuare la fel de frumoasă la malul mării. Un singur minus pentru această zonă. Turiștii care aleg să meargă în sud, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. Au de trecut printr-un trafic infernal și cozi pe mai multe porțiuni. Chiar și așa o sută de mii de oameni sunt acum la mare, în camerele de hotel și pensiuni, fără a-i socoti pe cei cazați la rude, la prieteni sau la particulari.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Control pe plajele lărgite

Amplă acțiune de verificare a plajelor lărgite, în stațiunea Mamaia. Reprezentații Apelor …