marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate ”Redescoperă Oina”, un proiect care adună mii de tineri pentru promovarea sportului național românesc

”Redescoperă Oina”, un proiect care adună mii de tineri pentru promovarea sportului național românesc

de Redacția Dotto

Federaţia Română de Oină a lansat, marţi, în Sala ”Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa, caravana ”Redescoperă Oina”, proiect realizat împreună cu CJ Constanţa.

”Ne bucură faptul că o instituţie precum Consiliul Judeţean Constanţa se dovedeşte un partener stabil în realizarea acestui proiect de anvergură pe care îl lansăm astăzi. Consider că va fi un proiect de bună practică, care ar putea fi copiat şi de alte instituţii din ţară în demersul nostru de a redescoperi valorile sportului nostru naţional, Vom organiza în cadrul proiectului ‘Redescoperă Oina’ activităţi în patru locaţii din judeţul Constanţa, respectiv Hârşova, Valu lui Traian, Eforie şi Băneasa, unde avem drept ţintă angrenarea unui număr de aproximativ 400 de elevi din clasele 5-8, dar putem extinde numărul prin cooptarea unor activităţi specifice şi pentru elevi din clasele 1-4”, a declarat preşedintele Federaţiei, Nicolae Dobre.

”Beneficiem de un buget de 150.000 lei asigurat de Consiliul Judeţean Constanţa şi de 17.000 lei din partea federaţiei. După încheierea activităţilor vom organiza testarea abilităţilor acumulate de către elevi prin organizarea primei ediţii a Cupei Tomisului la oină, a cărei turneu final se va desfăşura la Vatra Dornei. Un alt obiectiv al nostru este să atragem un număr tot mai mare de profesori de educaţie fizică către oină, deoarece mediul şcolar poate constitui o excelentă bază de selecţie pentru formarea viitorilor jucători de oină”, a mai spus Nicolae Dobre.

La rândul său, prof. Gabriel Georgescu, inspector de specialitate educaţie fizică în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, a declarat: ”Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa salută acest proiect demarat de partenerul nostru Federaţia Română de Oină, care propune un stil de viaţă sănătos pentru combaterea sedentarismului în rândul elevilor. Noi vom sprijini acest proiect realizat de Consiliul Judeţean Constanţa şi vom încuraja toţi profesorii de sport să se alăture caravanei ‘Redescoperă Oina’. Sunt convins că va fi un proiect de succes deoarece colaborăm deja foarte bine cu federaţia de oină în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar”.

Caravana ”Redescoperă Oina” va debuta pe 11 octombrie la Hârşova (ora 10:30), va continua cu Valu lui Traian (12 octombrie, ora 10:30), Eforie Sud (16 octombrie, ora 10:30) şi Băneasa (17 octombrie, ora 10:30).

Cupa Tomisului la oină se va desfăşura pe 20 octombrie la Eforie Sud şi Valu lui Traian şi pe 21 octombrie la Hârşova şi Băneasa. Turneul final de verificare va fi găzduit în perioada 31 octombrie-3 noiembrie la Vatra Dornei.

Sursa: Agerpres

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult