duminică, 21 iulie, 2024
Home Evenimente Constantin Brâncuși și misteriosul „Portret al unui patron de restaurant”

Constantin Brâncuși și misteriosul „Portret al unui patron de restaurant”

de Redacția Dotto

Într-un eveniment plin de emoție și importanță culturală, o lucrare semnată de renumitul sculptor Constantin Brâncuși a fost prezentată publicului din România după mulți ani de presupusă pierdere sau distrugere. Expoziția extraordinară, organizată de Galeriile Artmark, a marcat o primă întâlnire a acestei opere cu publicul român, oferind o oportunitate unică de a descoperi misterele unei lucrări remarcabile.

Intitulată acum „Portretul unui Patron de Restaurant” (1905-1906), lucrarea a fost expusă în cadrul expoziției „Brâncuși Exclusiv”, organizată cu ocazia aniversării a 148 de ani de la nașterea sculptorului. Această expoziție deosebită poate fi vizitată liber până în data de 25 februarie, în fiecare zi de la 10:00 la 20:00, la Palatul Cesianu-Racoviță din Capitală.

Dezvelirea lucrării a avut loc în cadrul inaugurării evenimentului, atrăgând un public numeros și entuziast dornic să asiste la momentul remarcabil al redescoperirii. Doina Lemny, Doctor în Istoria Artei și muzeograf-cercetător, împreună cu Horia-Roman Patapievici, scriitor și cercetător privat în istoria ideilor, au împărtășit povestea misterioasă a acestui bust într-un context artistic și istoric semnificativ.

O Lucrare Importantă pentru Documentarea Perioadei” Doina Lemny a subliniat importanța acestei lucrări, evidențiind că apariția acesteia ar putea fi un semn că și alte creații din acei ani pot fi descoperite. Lucrarea datează din perioada 1905-1906, o etapă crucială în cariera lui Brâncuși, când acesta se afla la începuturile sale în Paris, sub influența atelierului lui Antonin Mercié. Apariția surpriză a acestei lucrări oferă o perspectivă mai amplă asupra evoluției artistice a lui Brâncuși în acei ani.

Această lucrare ne face să sperăm că vor mai ieși la iveală și alte lucrări din acei ani, care documentează această perioadă de lucru a lui Brâncuși. S-a crezut că este o lucrare distrusă, dar acum avem șansa să înțelegem mai bine această perioadă puțin cunoscută a marelui sculptor”, a adăugat Doina Lemny.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult