agigea

USR PLUS Agigea a strâns semnăturile necesare pentru organizarea unui referendum local de demitere a primarului social – democrat din Agigea, Cristian Cîrjaliu, pe care îl acuză de neimplicare în viața comunității și de blocare a activității primăriei. Inițiatorii referendumului au depus semnăturile astăzi la Prefectură, în prezența fostului ministru al Justiției Stelian Ion și a președintelui Senatului, Anca Dragu.

Pentru organizarea referendumului de demitere a primarului PSD din Agigea, Cristian Cîrjaliu, USR PLUS a reușit să strângă 2000 de semnături, cu 200 mai mult decât necesarul pentru declanșarea procedurii. Iar azi dimineață s-au prezentat cu acestea la Prefectura Constanța pentru a le înregistra.

Prezentă la acest eveniment, Anca Dragu, președintele Senatului României, a afirmat că inițierea acestui referendum dovedește că voința cetățenilor contează.

Fostul ministru al Justiției a declarat că abuzurile de la Agigea trebuie să înceteze, iar localitatea trebuie redată locuitorilor săi. USR PLUS susține că primarul PSD Cristian Cîrjaliu nu mai convocat Consiliul Local al comunei din ianuarie, deși legea prevede că trebuie convocată cel puțin o ședință pe lună, supărat fiind că viceprimar a fost votat un consilier local al USR PLUS și nu un coleg al său din PSD.

Primarul PSD Cristian Cîrjaliu este la al patrulea mandat la conducerea comunei, el fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu, pentru un prejudiciu de aproape 4 milioane de euro. La alegerile locale de anul trecut, Cîrjaliu a câștigat alegerile cu doar 31 de voturi în plus față de candidatul USR PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Apă cu porția, la Corbu

Atenție dacă mergeți în vacanță la Corbu. Apa la robinete curge cu porția. Compania de apă…