marți, 25 iunie, 2024
Home Breaking news Refugiați ucraineni opriți cu… ceai cald

Refugiați ucraineni opriți cu… ceai cald

de Redacția Dotto

Zeci de mașini cu refugiați din Ucraina au fost oprite astăzi de polițiștii din Constanța. Nu pentru control, ci pentru a le oferi șoferilor și pasagerilor cafea și ceai cald și a-i sfătui să ia pauză din drumul lung pe care îl mai au de parcurs.

Mulți dintre refugiații ucraineni ajung la Vama Isaccea cu mașinile personale. Majoritatea dintre ei doar tranzitează teritoriul țării noastre pentru a ajunge în Vestul Europei.

Astfel au fost opriți câțiva șoferi ucraineni, evident obosiți după drumul lung străbătut din Odessa până la noi: cu un sfat preventiv, iar pasagerii mici, cu o gustare dulce. Acțiunea de prevenție a polițiștilor rutieri a vut loc la bifurcația de pe DN 2A, la ieșire din Ovidiu.

Politistii constănțeni oferă conducătorilor auto străini ceai și cafea. Activitatea are ca scop prevenirea accidentelor produse pe fondul oboselii la volan.

De la prima oră a dimineții, Serviciul Rutier din Constanța a oprit mașinile cu numere de Ucraina care circulau pe DN2A. Șoferii au fost legitimați și sfătuiți să circule cu prudență până la destinația aleasă de ei.

Astfel de activități sunt    destinate prevenirii accidentelor raportate într-un număr crescut. Conducătorii auto care tranzitau Constanța au răspuns pozitiv la acțiunea autorităților cu scopul prevenției.

De la începutul războiului din Ucraina, peste 230 de mii de refugiați au intrat în țara noastră, prin toate punctele de trecere a frontierei, iar prin vama Isaccea, trec zilnic mii de oameni disperați, alungați din orașele lor, făcute una cu pământul de ofensiva nemiloasă a rușilor.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult