Relaxare la plajă și bălăceală în mare, la final de septembrie

Pe litoral, soarele blând din acest weekend i-a convins pe mulți turiști să vină la plajă și, de ce nu, să facă o baie în mare.

Cei care au intrat în valuri spun că apa mării pare mai caldă decât în sezon. Însă, chiar dacă ne bucurăm de un septembrie splendid, pe litoral se trag obloanele. În Mamaia multe dintre restaurante s-au închis deja, la fel, și unele hoteluri.

Turiștii de toamnă se bucură de plaja liberă și de o apă caldă, ca în miezul verii.  Sunetul valurilor stârnite de vânt, culoare apei de un smarald perfect și razele calde ale soarelui de septembrie au fost combinația perfectă pentru oamenii care au vrut să se bucure din plin de relaxare la malul mării.

„E foarte fain faptul că-i plajă goală și nu e algomerat, nu se calcă nimeni în picioare” spune o turista din Botoșani.

„Este ok, este momentan foarte plăcut, nu ne-așteptăm să fie vremea atât de bună, dar… văd că soarele încă ține cu noi” confirmă și soțul femeii.

Câteva mii de turiști sunt încă în vacanță la mare, în această săptămână. Bucuria ultimelor zile de toamna a fost vizibilă mai ales pe fețele copiilor, care s-au jucat în valurile mării până la apusul soarelui.

„Am venit așa într-o mică vizită să mai prindem ultimul soare pe toamna asta; din Bucovina suntem, și ne bucurăm că e vremea frumoasă, e cald, nu bate vântul” ne-a spus un turist din stațiunea Mamaia.

În Mamaia multe dintre restaurante s-au închis deja, la fel, și unele hoteluri. Operatorii de pe litoral au început să tragă obloanele. Multe terase, dar și magazine de pe promenadă Cazinoului din Mamaia sunt deja închise, deși turiști sunt destui iar vremea este încă frumoasă. Și pe plaje se pregătește ieșirea din acest sezon estival, chiar dacă ar mai fi turiști. S-au demontat multe beach-baruri, s-au strâns umbrele și șezlongurile. Sunt și hoteluri care au închis deja, deși programul „Litoralul pentru Toți” se desfășoară până la sfârșitul săptămânii.

„Este prima oară după foarte mulți ani când se-ntâmplă că în septembrie, deși școala a-nceput deja să continuăm să avem rezervări, de-aceea avem foarte multe hoteluri, deși nu au deschis tot timpul anului au ales acum să onoreze rezervările pe care le au și să lase porțile deschise” ne-a declarat agentul de turism, Corina Martin.

Vreme perfectă pentru plajă se anunță toată săptămâna pe litoral. Meteorologii spun că vom avea parte de mult soare, apă mării nu se va răci, va avea 24 de grade Celsius, va fi numai bună pentru o baie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…