Constanța

Numărul constănțenilor care se vaccinează a scăzut drastic odată cu măsurile de relaxare. Dacă în primele două săptămâni din ianuarie, au fost administrate peste 6000 de doze, în martie, numărul celor care au trecut pragul centrelor de vaccinare a scăzut cu peste 80%.

În tot județul Constanța au fost închise 11 fluxuri de injectare. Să nu uităm că virusul încă poate fi prezent printre noi, spun medicii, iar cei care doresc să se imunizeze o pot face în continuare la Pavilionul Expozițional. în Mangalia și în Năvodari.

Vaccinarea împotriva Covid-19 nu mai este obligatorie, nu ne mai condiționează accesul în spațiile publice, iar măsurile de preveție au trecut la statutul de recomandate. La nivel psihologic, s-a instalat relaxarea și în rândul populației, iar asta se vede în cifrele care ne arată prezența cetățenilor în centrele de vaccinare.

Pe scurt, dacă am face o comparație între primele două săptămâni din ianuarie și din martie, am constata că procentul celor care au venit să se imunizeze a scăzut cu peste 80%. Concret, în ianuarie asistenții au injectat peste 6 mii de oameni, iar de la începutul lunii martie până acum, numărul abia depășește o mie de vaccinări.

În județ au fost închise nu mai puțin de 11 centre de vaccinare, pentru că nu își mai justificau existența. Cei care doresc totuși să își completeze schema o pot face în cele 5 centre care au mai rămas deschise: 3 în Constanța și câte unul în Mangalia și Năvodari. Medicii ne sfătuiesc să continuăm să ne vaccinăm pentru eradicarea virusului.

Cetățenii au păreri impărțite. În timp ce unii spun că vor continua schema de vaccinare, alții consideră că simpla recomandare nu mai este convingătoare.

La Pavilionul Expozițional puteți merge în decursul a 4 ore pe zi, în fiecare zi, mai puțin marțea. Tichetele valorice sunt în continuare eliberate, iar echipa mobilă vine în ajutorul persoanelor imobilizate la domiciliu. În orașul Constanța, sunt 44 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, din 665 de teste efectuate, iar rata de incidenta se menține sub 5% în oraș și sub 4% în județ.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…