marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate Restricții de circulație de Ziua Națională a României

Restricții de circulație de Ziua Națională a României

de Andreea Bălan

Vor fi restricții de circulație în Constanța cu prilejul Zilei Naționale a României, când orașul de la malul mării va găzdui o serie de evenimente cu caracter militar și civil.

Pe 01 decembrie, de la ora 08:30, la Monumentul Victoriei din Parcul Arheologic va avea loc o ceremonie militară și religioasă, în timp ce Bulevardul Tomis va găzdui parada militară. Activitățile vor avea loc pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, iar repetiția generală pentru organizarea manifestărilor va avea loc luni, 28 noiembrie, în intervalul orar 09:30-13:00. 

Pentru siguranța participanților la evenimente, se vor institui următoarele restricții de circulație: 

– în perioada 27 noiembrie, ora 18:00- 28 noiembrie, ora 13:00, respectiv 30 noiembrie, ora 18:00-01 decembrie, ora 13:00, se va interzice accesul și staționarea autovehiculelor în parcarea aflată pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, parcarea aflată la Oficiul Poștal nr.1, în parcările aflate pe ambele părți ale străzii Traian, tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu și în parcarea aflată pe stradaTermele Romane, tronsonul cuprins între strada Traian și strada Valea Portului(restricții impuse inclusiv aprovizionării cu marfă a magazinelor/restaurantelor din zonă). 

– luni, 28 noiembrie, în intervalul orar 09:00-13:00 și joi, 01 decembrie, între orele 08:00-13:00, se va restricționa circulația autovehiculelor pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, pe strada Traian (sector cuprins între bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu) și pe strada Termele Romane (sector cuprins între strada Traian și strada Valea Portului).  

Devierea traficului rutier se va realiza prin intermediul polițiștilor rutieri astfel: 

– pentru autovehiculele care circulă pe strada Termele Romane, acestea vor fi direcționate pe strada Valea Portului către strada Prelungirea Traian; 

– pentru autovehiculele care circulă pe strada Traian, acestea vor fi direcționate către strada Mihai Viteazu; 

-pentru autovehiculele care circulă pe bulevardul Ferdinand, acestea vor fi direcționate pe strada I.G. Duca, respectiv pe strada Mihai Viteazu; 

– pentru autovehiculele care circulă pe strada Mircea cel Bătrân dinspre zona Peninsulară, se va restricționa virajul „la stânga” pe bulevardul Ferdinand, fiind dirijate pe direcția „înainte”.  

Restricțiile nu vizează circulația mijloacelor de transport în comun aparținând CT BUS. Acestea vor staționa cel mult 15 minute pe strada Termele Romane, strada Mihai Viteazu și bulevardul Ferdinand, în stațiile special amenajate, pe perioada defilării plutoanelor. 

– pentru autovehiculele care circulă pe strada Mihai Viteazu, dinspre „magazinul Tomis”, acestea vor fi direcționate pe relația dreapta spre „Gara Constanța”. 

Străzile Tudor Vladimirescu, Decebal, Dacia, Sarmisegetuza, Constantin Brătescu, Ștefan cel Mare, Cuza Vodă, Dragoș Vodă vor fi închise circulației, fie prin amplasarea de elemente de atenționare (conuri reflectorizante, benzi delimitatoare), fie prin respectarea indicațiilor polițiștilor implicați în misiune. 

– pe strada Ștefan cel Mare, tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Mircea cel Bătrân și pe str. Cuza Vodă (între bulevardul Tomis și str. Răscoalei din 1907) se va institui semnalizarea temporară pentru circulația în ambele sensuri, traficul fiind dirijat corespunzător.  

De asemenea, în perioada 27 noiembrie– 02 decembrie, pe bulevardul Tomis, sectorul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, se vor înlătura separatoarele pentru delimitarea pistelor de biciclete. 

Ca măsură suplimentară, în perioada 30 noiembrie, ora 18:00- 01 decembrie, ora 13:00, se va restricționa accesul autovehiculelor în parcările Primăriei Municipiului Constanța, Instituției Prefectului-județul Constanța și Consiliului Județean Constanța. 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult