Certificat

Noile restricții impuse astăzi împart populația în 2. Accesul este permis doar cu certificat verde în instituții, mall-uri, hoteluri, dar și pentru a ieși din casă după ora 22:00. Tododată, nunțile și botezurile sunt acum interzise, iar masca de protecție a devenit obligatorie peste tot.

Restaurantele se închid și ele de la 21:00, iar acest lucru afectează grav sectorul Horeca, însă, oamenii conștientizează pericolul și spun că măsurile adoptate acum, ar fi trebuit instituite mult mai devreme.

Uși deschise pentru persoanele care au Certificatul COVID19. Guvernul a aprobat o nouă hotărâre privind prelungirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile, iar pentru a avea acces la majoritatea serviciilor, românii trebuie să prezinte dovada că s-au vaccinat, au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau au un test PCR negativ.

Certificatul verde este obligatoriu și în instituțiile publice, cu unele excepții. El nu va fi cerut celor care vin să-și ridice pensia sau alocațiile pentru copii. De la reguli sunt exceptați și cei care merg în instanță. În schimb, cu certificat se va intra în mall-uri, magazine nealimentare și la operatorii economici care funcționează în clădiri de birouri private. Tot prin excepție, în mall-uri și parcuri comerciale se va permite accesul persoanelor care se deplasează la centrele de vaccinare însă numai dacă se vor asigura culoare dedicate.

Restaurantele și cafenelele rămân deschise doar pentru cei care prezintă Certificatul COVID19, dar vor trage obloanele la ora 21:00.

Persoanele care merg la serviciile publice comunitare din cadrul mall-urilor sau parcurilor comerciale și care sunt nevaccinate vor trebui să prezinte un test negativ de Covid și să aibă un document care să justifice deplasarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vaccin antigripal gratuit la medicii de familie

Peste 26 de mii de constănțeni s-au vaccinat deja antigripal. Vaccinul se găsește la Const…