duminică, 21 iulie, 2024
Home DOTTO News Restricțiile au dispărut, obiceiurile nu

Restricțiile au dispărut, obiceiurile nu

de Andreea Bălan
Restricțiile

Reguli noi obiceiuri vechi. Chiar dacă purtarea măștii de protecție pe stradă și în spațiile închise nu mai este obligatorie, mulți constănțeni nu au renunțat la acest obicei. Oamenii spun că încă se tem de COVID-19, dar și de răcelile de sezon și cred că masca va continua să îi protejeze. Majoritatea celor care au ales să o poarte încă cred că cel mai probabil vor renunța la ea atunci când vremea se va încălzi.

Începând cu data de 9 martie a fost ridicată starea de alertă și, prin urmare, s-a renunțat la toate restricțiile. După 2 ani în care accesoriul fără de care nu ieșeam din case a fost masca de protecție, brusc, el a devenit recomandat și nu obligatoriu ca până acum. Decizia luată de pe o zi pe alta de guvernanți nu i-a făcut însă pe constănțeni să renunțe atât de repede la ea. Aceștia sunt sceptici privind încetarea stării de alertă și spun că riscul încă există, așa că preferă să poarte masca de protecție mai ales în locurile aglomerate.

Pe modul “orice învăț are și dezvăț”, renunțarea la masca de protecție pare că nu se va întâmpla totuși de la o zi la alta, așa cum nici în momentul în care a devenit obligatorie, nu ne-a devenit un obicei imediat.

În ciuda faptului că niciuna dintre restricțiile cu care am fost obișnuiți în tot acest timp nu mai este valabilă, Ministerul Sănătății recomandă o serie de măsuri de care ar fi bine să ținem cont în această perioadă, cum ar fi evitarea spațiilor aglomerate, purtarea măștii de protecție în locurile aglomerate fie că sunt închise sau deschise, dar și spălarea mâinilor și utilizarea unui antiseptic.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult