Constanța

Se întorc restricțiile la Constanța. Masca a redevenit obligatorie și în aer liber, în toate spațiile publice aglomerate, după ce incidența COVID-19 a depășit doi la mia de locuitori. Sunt localități unde situația este și mai gravă. La Costinești, una dintre cele mai aglomerate stațiuni în vara aceasta incidența a atins deja 4 la mie și va fi introdusă obligativitatea prezentării certificatului verde.

Un nou număr record de îmbolnăviri de COVID-19 a fost înregistrat la nivelul țării, peste 7000 de cazuri în 24 de ore. Dintre acestea, 313 au fost raportate în județul Constanța. Odată cu creșterea ratei incidenței peste pragul de 3/1000 de locuitori devine obligatorie implementarea certificatului verde pentru accesul în unitățile de alimentație publică.

În ceea ce privește situația din spitale, sunt 420 paturi pentru bolnavii de Covid, 270 fiind deja ocupate.

În momentul de față masca este obligatorie în orice spațiu închis, iar având în vedere că rata incidenței în județul Constanța a depășit 2/1000 de locuitori, masca se va purta și în orice spațiu aglomerat, lucru pe care mulți constănțeni nu îl știu încă.


Deși situația este mai gravă comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut mulți constănțeni spun că mai teamă le este de restricții decât de boală.

În 4 localități din județul Constanța rata incidenței este deja mai mare de 3 la mia de locuitori. Este vorba despre Techirghiol, Adamclisi, Independența și Chirnogeni, iar în 3 localități: Costinești, Cuza Vodă și Grădina a fost deja depășită rata de incidență de 4 la mia de de locuitori. Pentru localitățile în care rata incidenței depășește 3/1000, va fi obligatoriu certificatul verde pentru accesul în unitățile de alimentație publică, iar în localitățile cu la 4/1000 cel mai probabil din weekend vor fi restricții pe timp de noapte și se va modifica programul de funcționare al magazinelor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Bariera de la Judecătorie, desființată

A dispărut bariera din centrul Constanței care bloca accesul mașinilor în zona Judecătorie…