Home Actualitate Revoltă în Mamaia
Actualitate - Interne - News - 4 săptămâni în urmă

Revoltă în Mamaia

Revoltă în Mamaia

În stațiunea Mamaia, continuă războiul salamului. Nemulțumiți de decizia Primăriei Constanța de a-i desființa, mici comercianți amenință municipalitatea cu procese. Negustorii locali spun că administrația locală îi discriminează prin decizia de a-i închide și arată cu degetul spre marile lanțuri de hipermarketuri, care încă primesc dezlegare pentru a-și deschide noi locații în stațiune.Fără magazine alimentare care vând carne, lapte, branză, ouă și semipreparate în stațiunea Mamaia. Asta vrea Primăria Constanța, care invocă o Hotărâre de Guvern din 2001, prin care comercializarea în stațiunile turistice a alimentelor, preparatelor și semipreparatelor din carne, lapte, ouă, a produselor de panificație și a băuturilor este perSmisă doar în structurile de primire turistice. Cu legea în mână, Primăria Constanța spune că vrea să revoluționeze calitatea turismului, iar primul pas este desființarea buticurilor cu alimente, care au împânzit faleza și promenada. Iar în lupta cu micii comercianți are și aliați: patronii de baruri și restaurante.


Războiul durează de cel puțin cinci ani, atunci când hotelierii și proprietarii de restaurante au propus reducerea numărului alimentarelor, spre supărarea patronilor acestora, care se consideră discriminați și au cerut ajutor parlamentarilor pentru revocarea hotărârii de guvern, care face referire la comercializarea produselor alimentare și nealimentare în stațiunile turistice.

Alimentarele erau varianta economica pentru turistii cu buget redus, la mare. Insa produsele ieftine pot deveni riscante pentru consumator, spun oamenii din Primarie.

Așadar, în plin conflict pentru profit, elaborarea Regulamentului de funcționare pentru stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță se dovedește mai dificilă, decât s-ar fi așteptat oricine. În calcul trebuie luat și impactul social, care este uriaș. Odată cu închiderea magazinelor, o mie de salariați vor trebui să-și caute de lucru în alta parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Omagiu pentru Mihai Eminescu, la Centrul Eparhial din Constanța

La împlinirea 1 132 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, Arhiepiscopia Tomisului a org…