HomeEconomieRevoluția Work-From-Home: Angajatorul poate deconta salariaților aflați în telemuncă până la 400 de lei
Economie - 2 săptămâni în urmă

Revoluția Work-From-Home: Angajatorul poate deconta salariaților aflați în telemuncă până la 400 de lei

Pandemia de coronavirus nu s-a terminat încă, dar în multe țări, credința generală este că ce a fost mai rău, a trecut. Economiile din întreaga lume se redeschid încet și multe dintre industriile care au suferit in pandemie se recuperează.

În timp ce unele sectoare, cum ar fi călătoriile și petrecerea timpului liber au avut un impact extraordinar în timpul pandemiei, alte sectoare, cum ar fi jocurile video, comerțul online și livrarea de alimente au beneficiat de fapt de criză.


Economia globală și piețele financiare au fost afectate în general și se pare că nici o industrie nu a fost scutită. Fie că este pozitiv sau negativ, cert este că aproape fiecare aspect al vieții noastre va fi schimbat pentru totdeauna de focarul COVID-19.
Poate că cea mai semnificativă schimbare va avea legătură cu munca la distanță. Tendințele recente în tehnologie, hiperconectivitatea și mobilitatea au acum un nou plus: Revoluția Work-From-Home.
Prin telemuncă companiile își reduc costurile (chirie, utilități, întreținere, mobilier, papetărie, consumabile) iar angajaţii sunt mai mulțumiți (mai mult timp cu familia si mai puțin timp în trafic).

Totuși, apare o problema gravă: stresul psihic cauzat de munca de acasă, afectarea sănătății din cauza sedentarismului și “arestului la domiciliu între 4 pereți”
Telemunca, adică munca de acasă, va continua o bună parte din 2021, dar presiunea psihică va fi din ce în ce mai prezentă în rândul angajaţilor.
Proprietarii clădirilor de birouri vor începe să simtă cu adevărat criza în 2021: deşi au contracte extrem de clare, presiunea din partea chiriaşilor de a reduce suprafaţa închiriată, mai ales că angajaţii nu vor reveni la birou, va fi din ce în ce mai mare şi nimeni nu vrea să ajungă în dispute juridice.

Vor fi din ce în ce mai mulţi proprietari care vor încerca să-şi reconvertească clădirile de birourile în altceva care să le aducă noi chiriaşi din alte sectoare – sănătate, fitness, grădiniţe, şcoli etc.
2021 va fi începutul unui lung trend de reconvertire a unor spaţii de birouri.


Aşa cum ne-am obişnuit, începutul unui an nou vine la pachet cu o serie de noutăţi legislative în materie fiscală. Majoritatea au fost aduse de două legi publicate în luna decembrie – Legea 295 pentru modificarea Codului de procedură fiscală şi Legea 296 pentru modificarea Codului Fiscal. Legea 296 a fost modificată ulterior de OUG 226 din 31 decembrie 2020.


În ceea ce priveşte telemunca, s-a introdus prin Codul fiscal posibilitatea ca angajatorul să deconteze salariaţilor în telemuncă o sumă de până la 400 lei pe lună, fără să fie necesare documente justificative. Concret, nu vor fi supuse impozitului pe venit, CAS şi CASS sumele acordate angajaţilor care desfăşoară activităţi în regim de telemuncă pentru susţinerea cheltuielilor cu utilităţile la locul în care angajaţii îşi desfăşoară activitatea.

Precum pentru electricitate, încălzire, apă, abonamentul de date şi achiziţia mobilierului şi a echipamentelor de birou, în limitele stabilite de angajator prin contractul de muncă sau regulamentul intern, în limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzător numărului de zile din luna în care persoana fizică desfăşoară activitate în regim de telemuncă. Cheltuiala aceasta este deductibila la platitorii de impozit pe profit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Impactul pandemiei în industria auto și a finanțelor personale

Industria auto este printre cele mai afectate sectoare economice de pandemia Covid 19. Anu…