Ridică 50 de tone de greutăți pe lună, în drumul spre Tokyo!
HomeActualitateRidică 50 de tone de greutăți pe lună, în drumul spre Tokyo!
Actualitate - Sport - 2 săptămâni în urmă

Ridică 50 de tone de greutăți pe lună, în drumul spre Tokyo!

Alina Rotaru, cea mai bună atletă din România la săritura în lungime are un regim draconic de pregătire în drumul spre Jocurile Olimpice: se pregătește 4 ore pe zi, execută 400 de sărituri cu greutate proprie, 100 sărituri cu elan și face genoflexiuni, cu halterele de sute de kilograme la fiecare antrenament.

România merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu 3 atlete, dintre care două la săritura în lungime. Pentru Alina Rotaru, una dintre ele, cele 192 de zile rămase până la startul celei mai mari competiții sportive ale Planetei sunt zile cu un program de pregătire spartan. Atleta, care anul acesta va împlini 28 de ani, se pregătește din 2014 la Stuttgart, acolo unde este și căsătorită.

„Programul meu de pregătire constă în 10 antrenamente pe săptămână. La un antrenament ridic 130 de kilograme, în timp ce fac genoflexiuni și 185 în timp ce fac semigenoflexiuni. Am făcut un calcul și pe lună ridic 50 de tone de greutați”

Deși 2020 a fost un an ciudat pentru toată lumea dar mai ales pentru sportivi, Alina a încercat să nu se abată de la programul ei de pregătire și i-a și reușit.

„Faptul că în Germania, pe perioada pandemiei au fost închise bazele sportive la fel ca în România, nu m-a afectat personal. Eu m-am putut antrena normal la 40 de kilometri de Stuttgart. Iar antrenorul meu și-a transformat magazinul în sală de forță pentru mine”

Alina nu își face niciun plan în ceea ce privește competițiile din acest an, până la Jocurile Olimpice, pentru că din cauza pandemiei, datele concursurilor se pot schimba de la o zi la alta. În prezent, Germania este în lockdown, iar regulile sunt stricte. Românca se pregătește într-o bază unde au acces doar sportivii și antrenorii lor.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Străzi fără treceri de pietoni în municipiul Constanța

Situație bizară pe două străzi din municipiul Constanța. Prin lipsa trecerilor pentru piet…