marți, 16 aprilie, 2024
Home Actualitate Risc crescut de boli infecțioase

Risc crescut de boli infecțioase

de Ileana Gheorghiu

Medicii infecționiști din Constanța sunt în alertă. Odată cu exodul refugiaților din Ucraina spre Dobrogea crește și riscul apariției unor boli precum poliomielita, difteria sau tusea convulsivă.

Medicii spun că cel mai mare risc este la persoanele nevaccinate, iar Direcțiile de Sănătate Publică au fost atenționate să raporteze orice suspiciune.

După doi ani dificili de pandemie globală, în România s-ar putea declanșa o nouă epidemie. Odată cu intrarea în țară a unui foarte mare de persoane într-un timp scurt există riscul de reapariție a poliomilitei, boală eradicată în România. Semnalul de alarmă vine de la medicii infecționiști din Constanța, care sunt în alertă.

Medicii spun că în Ucraina rata de vaccinare împotriva bolilor precum poliomielita, tetanos, tuse convulsivă sau difterie este extrem de scăzută, de aici și riscul de boală și transmitere. Tocmai de aceea, medicii ne sfătuiesc să ne vaccinăm, mai ales că în România vaccinul împotriva poliomielitei este gratuit.

Constănțenii spun însă că nu se tem de boală și că cei doi ani de pandemie i-au învățat cum să se protejeze.

Ultimul caz de poliomielită s-a înregistrat în România în anul 1992, când virusul a fost adus din Bulgaria.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult