miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate Riscă cinci ani de închisoare pentru câteva fumuri

Riscă cinci ani de închisoare pentru câteva fumuri

de Redacția Dotto

Marţi, 01.08.2023, în timpul unei misiuni de patrulare în oraşul Mangalia, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au observat, în plină zi, pe digul de pe faleza oraşului, un bărbat care fuma dintr-o ţigaretă care emana un miros înţepător şi se afla într-o stare vizibil euforică. În momentul în care i-au cerut să se legitimeze, bărbatul a devenit agitat, fapt care i-a făcut pe jandarmi să-l controleze corporal, descoperind asupra lui şi două pacheţele cu o substanţă de culoare verde-oliv.

Joi, 03.08.2023, în timpul unei misiuni de patrulare desfăşurate noaptea în oraşul Cernavodă, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au observat doi bărbaţi pe o bancă. Fiind aproximativ ora 01:30, jandarmii i-au legitimat pe cei doi, în acel moment ambii bărbaţi afişând un comportament vizibil agitat. Acest fapt i-a făcut pe jandarmi să-i controleze corporal, descoperind asupra unuia dintre ei un pacheţel cu o substanţă de culoare verde-oliv. Celălalt bărbat a declarat că stătea pe bancă cu prietenul său deoarece „voia să fumeze un joint împreună cu acesta…”.      

Tuturor persoanelor menţionate le-au fost întocmite acte de constatare pentru săvârșirea infracţiunii de deţinere şi consum de substanţe interzise (în conformitate cu Legea 143/2000, pentru combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri) iar substanţele găsite asupra lor au fost ridicate în vederea confiscării, fiind predate către organele de poliţie abilitate pentru continuarea cercetărilor.

„Le reamintim pe această cale tuturor cetăţenilor faptul că, în conformitate cu prevederile legii 143/ 2000, Articolul 4, Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani.”, au precizat jandarmii constănțeni.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult