Tradiții mai puțin cunoscute de Halloween. Sărbătoarea este celebrată în fiecare an pe data de 31 octombrie. Obiceiul a început odată cu festivalul antic al celților, Samhain, în care oamenii aprindeau focuri de tabără și se îmbrăcau în costume pentru a alunga spiritele rele.
Tradiția spune că în noaptea de 31 octombrie, spiritele rele și bune traversează granița din lumea noastră și cea de dincolo. În acea noapte, oamenii se costumează în personaje înspăimântătoare, transformă dovlecii în lanterne și decorează casa înfricoșător.
Ritualul de Halloween avea de-a face cu ajutarea tinerelor să își găsească partenerii de viață și să le asigure că într-o bună zi, de preferat până la următorul Halloween, se vor mărita. În Irlanda secolului al XVIII-lea, bucătăresele obișnuiau să ascundă un inel în piureul de cartofi pe 31 octombrie, în speranța că cine va mânca preparatul își va găsi iubirea adevărată.
În Scoția, ghicitoarele sfătuiau fetele tinere să numească o alună după fiecare dintre pretendenți și apoi să arunce alunele în foc. Aluna care se făcea scrum în loc să pocnească sau să explodeze, dezvăluia viitorul soț al tinerei.
Femeile tinere mai obișnuiau să arunce cojile de măr peste umăr, în speranța că acestea vor cădea pe jos sub forma inițialelor viitorilor soți. Totodată, tinerele încercau să afle despre viitorul lor prin observarea gălbenușurilor de ouă care pluteau într-un bol cu apă sau stăteau în fața unei oglinzi într-o încăpere întunecată, ținând în mână o lumânare și așteptând să-și vadă viitorii logodnici.
O altă legendă spune că primul invitat care găsea o castană urma să fie primul care se căsătorea sau primul invitat care reușea să prindă cu dinții un măr în apă era primul care se căsătorea.