joi, 18 aprilie, 2024
Home Actualitate Români anchetați pentru că au vândut pește otrăvit

Români anchetați pentru că au vândut pește otrăvit

de Redacția Dotto
Români anchetați pentru că au vândut pește otrăvit

20 de români care timp de doi ani au umplut țara cu pește otrăvit, contaminat cu metale grele au fost trimiși în judecată, la Constanța. Pe numele lor au fost formulate mai multe capete de acuzare, printre care: grup infracțional organizat, comercializarea de produse alterate, fals și uz de fals. Pentru a dovedi faptele, anchetatorii români au lucrat timp de doi ani alături de polițiști spanioli și francezi, de Procuratură, OPC și Direcția Sanitar Veterinară.


2 ani le-au trebuit anchetatorilor din Romania și omologilor lor din Franța și Spania să anihileze una dintre cele mai mari grupări infracționale care aducea pe piața din România pește braconat din delta Fluviului Ebru, otrăvită cu reziduri toxice.

Totul a început după ce autoritățile străine au avertizat că la noi în țară ajung tone de pește interzis de la a fi consumat, din cauza nivelului ridicat de metale grele din apele în care crescuse. Puși în gardă de omologii străini, anchetatorii români au început o anchetă chiar de la Constanța, unde toate magazinele care comercializează pește au fost luate la bani mărunți.

Iar după Constanța au mai urmat percheziții și în alte 13 județe din țară, unde poliţiştii şi reprezentanţii ANSVSA au găsit peşte alterat, tocmai bun de aruncat vândut drept proaspăt.

Otrava care ajungea în farfuriile românilor era pescuită și mai apoi adusă în România chiar de conaționali de-ai noștri și intra în țară pe la Nadlac, Borș și Bihor. Uneori peștele lua calea marilor lanțuri alimentare, iar alteori, prin intermediari, ajungea la diverse cherhanale. Din afacere, pescarii câștigau 1 euro/kg, iar distribuitorii 5 euro/ kg.

Despre delta fluviului Ebru, presa spaniolă scria în 2oo9 că a acumulat 700.000 de tone de deșeuri periculoase din industria chimică; reziduri care au ajuns inevitabil și în peștele care trăiește în apele deltei și care era braconat de români.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult