Home Actualitate România, asaltată de gunoaie
Actualitate - Breaking news - vineri 14 mai 2021

România, asaltată de gunoaie

România, asaltată de gunoaie

România e asaltată de gunoaie prin toate punctele de frontieră. Portul Constanța geme de containere pline de deșeuri, la Vama Giurgiu a fost oprit în ultimul moment un Tir cu 17 tone de deșeuri plastice, iar azi dimineață în Vama Veche poliția a tras pe dreapta 4 TiR-uri din Bulgaria cu şpan de fier care urma să ajungă la gropile ilegale de gunoi.

Poluarea Romaniei se dovedeste un fenomen de neoprit iar investigatorii spun ca fara Legi mai bune si mai noi, o sa ajungem haznaua Europei.

Nicio zi fără deșeuri periculoase în Portul Agigea. 20 de containere, ticsite cu resturi periculoase, au fost deschise și astăzi. Din sacii imensi, au curs pe cheu fragmente de cablu și baterii murdare de acid.


În actele oficiale, deșeurile figurau ca marfă second hand.

Deșeurile nu ajung în România doar prin porturi, ci și pe cale terestră. În Vama Giurgiu au fost oprite 17 tone de gunoi din plastic, extrem de toxică pentru mediu. Și tot astăzi prin Vama Veche, încercau să mai intre în țară alte 6 TiR-uri cu deșeuri metalice, destinate unei firme din Călărași. Oficialii vorbesc deja despre un cartel al Crimei Organizate.

Fenomenul poate fi anihilat dacă doar dacă vom cumpăra noi scanere cu care să radiografiem orice container ce intră în țară. Doar în Portul Constanța există acum un astfel de aparat, care este atât de vechi încât ar fi trebuit dat deja la casat.

De ajutor ar fi și modificarea legislației. Acum avem cele mai mici tarife din UE la neutralizarea deșeurior, 17 euro pe tonă, comparativ cu 300 – 4oo euro în Germania, spre exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

476 de autospeciale în dotarea ISU

Ministerul Afacerilor Interne vrea să cumpere 476 de autospeciale de stingere a incendiilo…