miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate România – Chile (44-19) debut entuziasmant la CM de handbal feminin din Danemarca, Suedia și Norvegia

România – Chile (44-19) debut entuziasmant la CM de handbal feminin din Danemarca, Suedia și Norvegia

de Redacția Dotto

A început Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca, Suedia și Norvegia. În prima partidă, echipa României, fără Cristina Neagu (accidentată) și Iulia Dumansca, a întâlnit reprezentativa statului Chile.

România este singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial. Cu o a doua prezență la un campionat mondial, echipa chiliană și-a arătat limitele fiind fost zdrobită de jucătoarele noastre.

Un fapt inedit: lotul României este compus numai din jucătoare ce evoluează în campionatul intern. Chiar dacă Liga Națională de Handbal Feminin nu este cea mai bogată, totuși este una ofertantă.

Dacă în minutul 7 tricolorele conduceau cu 7-2, în minutul 15 partida era deja „jucată”: 14-3. Până la pauză echipa României s-a distanțat tot mai mult, scorul fiind 25-6.

După pauză, a continuat antrenamentul pentru tricolore. La final tabela a arătat 44-19.

Eliza Buceschi a fost numită „Player of the match” iar Diana Ciucă a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren, având o eficiență de 55% a intervențiilor.

Duminică, România se duelează cu Serbia, o victorie putând asigura calificarea în Main Round. 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult