duminică, 21 iulie, 2024
Home DOTTO News România, la comandă contra minelor marine

România, la comandă contra minelor marine

de Redacția Dotto

Romania se antreneaza in razboiul submarin cu minele marine.  O flotă NATO de nave specializate in detectia minelor si-a atacurilor de adancime patruleaza continuu in Marea Mediterana iar tara noastra preia conducerea acestei grupari navale.  Puitorul de mine „Constantin Balescu” a plecat astazi din Portul Constanta urmand ca sa preia conducerea grupului naval NATO peste o saptamana.

Minele marine sunt ucigasii tacuti ai marilor. Sunt incarcaturi explozive uriase, amplasate sub apa, care detoneaza la cea mai mica atingere. Deflagratia este devastatoare pentru orice nava, militara sau civila.

Alianta militara NATO are un grup de lupta impotriva minelor marine, care opereaza in toata Marea Mediterana. Sapte sute de militari, din 4 țări NATO fac parte din acest grup de lupta specializat in lupta cu pericolele de sub apa.

„Misiunea navei are asa cum este si denumirea  Gruparii, drept scop principal, lupta contra minelor. Lupra contra minelor, supravegherea rutelor de comunicatii maritime, supravegherea infrastructurii critice”

Sebastian Barote – comandantul  SNMCG-2

Acestea fiind datele pericolului, alianta NATO a creat o forta navala de vanatoare a minelor marine. Sunt nave specializate in asemenea misiuni, din diferite tari, iar Romania a fost dintotdeauna un jucator de fortă cand vine vorba de armele sub apa.

„Este a doua misiune la care participa puitorul de mine. Gruparile de lupta permanente NATO reprezinta coloana vertebrala a fortei de raspuns rapid. Preponderent, vom executa misiuni langa coasta, in zona de actiune a vanatoarelor sau a dragoarelor de mine”

Bogdan Iosif – cdt puitor de mine 274

„Am vazut mina, o raportam prezenta ei. Vom interveni cu doi operatori: primul plaseaza incarcatura de exploziv aditionala si al doilea va amplasa capsele detonante si se intiaza incarcatura”

cpt George Nedelcu – scafandru EOD

Puitorul de mine  „Constantin Bălescu” are un echipaj format din 85 de militari români și străini, iar pentru următoarele șase luni va conduce gruparea navală permanentă a NATO din care vor mai face parte nave militare din Italia, Spania și Turcia.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult